Ceai turcesc de mere cu scorțișoară – rețetă + beneficii

Merele și scorțișoara fac o pereche perfectă pentru un ceai delicios, aromat și sănătos în diminețile sau serile reci de toamnă.

Ceaiul de mere cu scorțișoară protejează organismul de multe boli, datorită acțiunii sale antioxidante.

Ceai turcesc de mere cu scortisoara - reteta + beneficii

Imagine sugestiva: Ceai turcesc de mere cu scortisoara: Boyarkinamarina

Stimulează imunitatea, protejează inima și ajută sistemul respirator. Reduce inflamația și ajută la scăderea în greutate.

Începeți ziua cu o cană de ceai de mere dacă vreți să dați un imbold sistemului digestiv și să vă asigurați un tranzit intestinal optim.

Încheiați-vă ziua cu un ceai de mere dacă vreți să aveți un somn odihnitor.

Ceai de mere cu scorțișoară – rețetă

Ingrediente

• 3 mere
• 1 ½ litri de apă
• 2 batoane de scorțișoară
• 4 cuișoare
• 1 lingură de miere

Mod de preparare

Merele se folosesc cu tot cu coajă, de aceea trebuie să le spălați bine.

Îndepărtați cotoarele cu semințe. Tăiați-le cubulețe. Puneți-le într-o crăticioară. Turnați apa. Adăugați scorțișoara și cuișoarele.

Fierbeți ceaiul la foc mic timp de 10 minute. Opriți focul și lăsați ceaiul la infuzat încă 30 de minute sub capac. Se adaugă apoi mierea și se omogenizează.

Ceaiul se consumă cu tot cu mere, câte 3-4 căni pe zi.

Ceai de mere cu scorțișoară – beneficii 

Ceaiul de mere cu scorțișoară poate fi consumat în timpul unui episod de răceală sau gripă.

Ajută de asemenea în caz de bronșită sau alte afecțiuni respiratorii. Merele sunt cunoscute pentru efectele lor bune în astm.

Scorțișoara și cuișoarele au proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice. Luptă împotriva patogenilor infecțioși.

Citește și – Ceaiul din mere uscate alungă virozele

Merele conțin vitamina B6, care îmbunătățește transportul oxigenului în corp și susține funcția sistemului imunitar.

Vitamina B6 menține sănătatea organelor limfatice care produc celule albe de sânge. Scorțișoara nu face decât să optimizeze rolul acestei vitamine.

Ceai de mere

Ceai de mere

Ceaiul de mere poate fi benefic în alimentația persoanelor care au diabet sau grăsimi în sânge.

Merele ajută la metabolizarea colesterolului, iar scorțișoara reduce nivelul zahărului, trigliceridelor și colesterolului din sânge. Acest efect a fost observat la administrarea unei doze de 1-6 g de scorțișoară pe zi persoanelor cu diabet de tip 2.

Ceaiul de mere și scorțișoară ajută de asemenea la reducerea tesiunii arteriale.

Consumul de mere este important pentru persoanele care au probleme cu digestia. Aceste fructe previn constipația, hemoroizii și diverticuloza datorită cantității mari de fibre pe care o conțin.

Totodată, fibrele reduc expunerea la toxine din tractul digestiv. Merele și scorțișoara reduc riscul de cancer la colon.

Citește și – Beți ceai din coji de mere o zi întreagă – curăță foarte bine corpul

Ceaiul de mere susține sănătatea aparatului urinar. Este benefic în reumatism.

Bogat în vitamine, minerale și compuși antiinflamatori, acest ceai este indicat persoanelor cu dureri articulare, dureri musculare sau dureri de cap.

Vitamina C, potasiul și magneziul ajută la protejarea oaselor și mușchilor.

Citește și – Ceai de ceapă și mere – leac cu tradiție pentru tuse, răceli și întărirea imunității

Surse articol:

1. Iulia Vlad, Tratamente cu fructe de toamnă, Formula As: https://www.formula-as.ro/2020/10/15/tratamente-cu-fructe-de-toamna/
2. Recipes, Cinnamon turkish apple tea: https://www.youtube.com/watch?v=98Eq0_tr6X8&ab_channel=Recipes
3. John Staughton, 8 Surprising benefits of apple tea, Organic Facts: https://www.organicfacts.net/apple-tea.html
4. Johnalee Johnston, What are the benefits of cinnamon apple tea? Live Strong: https://www.livestrong.com/article/257117-what-are-the-benefits-of-cinnamon-apple-tea/

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.