Ceai indian (Kadha) pentru imunitate și răceli

Indienii au mai multe rețete de ceaiuri pe care le folosesc pentru stimularea imunității și combaterea răcelilor.

Numele generic al acestor leacuri este „Kadha”.

Ceai indian (Kadha) pentru imunitate si raceli

Ceai pentru imunitate si raceli: 8photo

Ce este Kadha?

Kadha se mai numește „Karha”. Este o băutură folosită în medicina Ayurveda contra răcelilor și infecțiilor.

Se prepară din plante aromatice, condimente și mirodenii, fiert în apă sub formă de decoct.

Remediul este simplu, ieftin și eficient pentru creșterea imunității la patogeni.

Dr. Ashutosh Gatuam spune că medicina Ayurveda datează de 5.000 de ani. La fel de vechi sunt și rețetele de Kadha.

Acest obicei de a folosi amestecuri din condimente este considerat „una din cele mai vechi forme de medicină inventate de omenire”.

Plantele medicinale pot fi adiminstrate sub formă de suc, decoct, infuzie sau pastă.

Kadha se face de regulă din ingrediente tari sau uscate, care nu pot fi stoarse sub formă de suc.

Rădăcinile trebuie fierte pentru a extrage principiile lor active.

Fiecare familie de indieni are probabil propria sa rețetă de Kadha.

Vă prezentăm o versiune care include nici mai mult nici mai puțin de 8 plante sau mirodenii diferite.

Kadha din 8 condimente – rețetă

Ingrediente

  • 1 frunză de dafin mare
  • 6-7 boabe de piper negru
  • 4-5 cuișoare
  • 1 baton de scorțișoară
  • 1 steluță de anason
  • 1 mână de mentă
  • 1 linguriță de ghimbir ras
  • 1 linguriță de pudră de lemn-dulce
  • 1 linguriță de miere
  • 1 litru de apă

Mod de preparare

Puneți apa într-o cratiță pe aragaz, la foc mare. Adăugați toate ingredientele. Amestecați și aduceți la punctul de fierbere.

Fierbeți amestecul timp de 5 minute.

Stingeți focul și strecurați ceaiul.

După ce s-a răcorit puțin, adăugați mierea.

O metodă mai simplă este să folosiți ghimbir, piper și frunze de busuioc. Se fierb în apă și ceaiul rezultat se îndulcește cu miere. Acest leac ajută în răcelile cu tuse.

Ceaiul de scorțișoară simplu este de asemenea eficient pentru tuse și întărirea organismului.

Se pune ½ linguriță de scorțișoară la infuzat într-o cană cu apă clocotită. Se îndulcește cu miere.

Rețete similare

Ceai indian cremos (Karak chai) – fă-l măcar o dată!

Leac indian pentru tuse și dureri în gât

Pastă de ghimbir cu lapte – tratament indian pentru durerile de cap cauzate de sinuzită

Atenție! Dacă tusea, durerea în gât, congestia și alte simptome de răceală sau gripă persistă mai mult de săptămâni și nu cedează la nici un remediu, trebuie să mergeți la medic.

Un alt avertisment este să evitați condimentele dacă aveți probleme de sănătatea în care acestea vă sunt interzise.

Surse articol:

1. Yum Curry, Immunity Booster Kadha for cold and cough: https://www.youtube.com/watch?v=9WI5ouQcV08&ab_channel=YumCurry
2. Sushmita Sengupta, Kadha: Fight cold, flu and infections with this ayurvedic wonder, Food NDTV: https://food.ndtv.com/food-drinks/kadha-fight-cold-flu-and-infections-with-this-ayurvedic-wonder-1724431

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.