CEAI calmant pentru NERVOZITATE, DEPRESIE, INSOMNIE și STRES

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Circa 450 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de tulburări mentale, care produc efecte negative pe toate planurile: cognitiv, fizic, emoțional, social.

Depresia, anxietatea și stresul afectează motivația de a munci și productivitatea, somnul și are consecințe asupra celor cu boli cronice.

Ceai pentru depresie, stres, insomnie

 

Depresia produce tristețe, sentimente de vinovăție, subestimare, tulburări de somn și de apetit, oboseală extremă, probleme de concentrare. Are efect negativ asupra stării de sănătate la persoanele care suferă de diabet, boli cardiovasculare, obezitate sau cancer.

Statisticile arată că până în anul 2020, depresia va deveni cea mai mare problemă de sănătate la nivel mondial. Rata depresiei este mai mare la femei decât la bărbați.

Anxietatea afectează circa 14% din populația Europei. Produce gânduri de îngrijorare, tensiune, puls crescut, hipertensiune arterială, transpirații, dificultăți de înghițire, amețeală și dureri în piept.

Stresul apare atunci când o persoană percepe că solicitările zilnice îi depășesc resursele reale.

CEAI PENTRU DEPRESIE, STRES, INSOMNIE

Fitoterapia le vine în ajutor persoanelor afectate de tulburări mentale cu o serie de plante medicinale calmante, sedative sau tonice nervoase:

– tei
roiniță
– lavandă
sunătoare
iasomie
– busuioc
salvie
isop
– măghiran
– sulfină
păducel

Toate aceste plante pot fi găsite într-un ceai conceput de Farmacia Naturii, numit „Ceai antistres și insomnie ECORELAX”. Plantele folosite sunt ecologice. Au proprietăți antidepresive și relaxante. Înlătură stresul, calmează nevrozele și surescitarea nervoasă și îmbunătățește somnul.

Se folosește 1 linguriță de amestec de plante la 1 cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 5-7 minute, apoi se strecoară. Adulții pot consuma câte 1-2 căni de ceai pe zi. La copii, doza se va reduce la jumătate: ½ – a cană pe zi, sau potrivit recomandărilor medicului.

Sursă: Yigizie Yeshaw and Andualem Mossie, „Depression, anxiety, stress, and their associated factors among Jimma University staff, Jimma, Southwest Ethiopia, 2016: a cross-sectional study”, articol publicat în Jurnalul Neuropsychiatric Disease and Treatment. 2017; 13: 2803–2812, preluat de pe site-ul: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5685143/

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.