Ceai de Frunze de Nuc: Tratamente Interne şi Externe

Nucul este un arbore farmaceutic de excepţie. Medicina naturistă are rezervat un loc special pentru preparatele din nuc, înzestrate cu virtuţi terapeutice miraculoase. De la acest arbore puternic se folosesc atât frunzele, nucile, cât şi cojile fructelor.

ceai din frunze de nuc pentru par, ten şi transpiratie

Frunzele de nuc (Folium Juglandis) sunt considerate în mediul rural adevărate plante de leac pentru numeroase boli. Se culeg tinere (fără codiţă), când sunt foarte verzi, în special cele dinspre capătul ramurilor. Pentru păstrarea lor peste iarnă, se rup şi se aşează la uscat într-un loc răcoros, în strat subţire, pe o hârtie sau pânză albă. Când frunzele se sparg între degete, se pot depozita în punguţe de hârtie sau săculeţi de pânză.

Din frunzele de nuc se poate prepara un ceai medicinal – infuzie sau decoct, ce poate fi folosit atât intern, cât şi extern.

• Transpiraţii excesive, nocturne (TBC)
• Diabet zaharat
• Hipertensiune
• Rahitism, diaree, enterite
• Răni sângerânde, cicatrici, seboree

Ceai de frunze de nuc pentru ten

În cosmetica naturistă, infuzia din frunze de nuc se foloseşte la tratarea tenurilor grase, inclusiv la remedierea afecţiunilor oculare. Se prepară o infuzie concentrată din 4 linguri de frunze la o cană de apă clocotită. Pentru cataplasme şi băi locale, se va prepara o infuzie din 2-3 linguri de frunze, la o cană cu apă.

Fiertură de frunze de nuc pentru păr

Se pun la fiert 4 mâini de frunze verzi de nuc în 4 litri de apă. Cu ceaiul obţinut se freacă rădăcina părului după ce acesta a fost splălat și clătit. Părul se lasă să se usuce la temperatura camerei. Tratamentul este bun pentru combaterea căderii părului.

Frunze de Nuc pentru transpiraţie şi circulaţia sângelui

Se prepară o fiertură concentrată din 4-5 linguri de frunze verzi de nuc, în care se înmoaie picioarele pentru eliminarea mirosului de transpiraţie persistentă localizată în diverse porţiuni ale corpului: palme, axile, tălpi, precum şi pentru dezinfectarea unghiilor de la mâini şi picioare. Baia locală durează 30 de minute.

Se poate consuma şi intern, sub formă de infuzie din 1-2 linguriţe de frunze la o cană cu apă, îmbogăţită cu miere de albine, pentru reglarea glanderlor sudoripare şi stimularea circulaţiei sângelui. Se beau 2-3 căni pe zi, înainte de mese, timp de 7 zile.

Băi generale cu frunze de nuc uscate

Pentru tratarea afecţiunilor pielii – eczeme, urticarie, bube purulente sau furuncule, se fac băi generale cu o infuzie preparată din 100 de g de frunze de nuc uscate, la 4 litri de apă clocotită. Se stă în şezut în apă până la mijloc, nu mai mult, timp de 15 minute. În paralele, se bea ceai din frunze uscate de nuc.

Ceai de frunze de nuc – Contraindicaţii şi precauţii

Nu este recomandat  celor care suferă de hipertiroidă cronică sau ulcer duodenal.
Atenţie! Ceaiul de nuc trebuie consumat proaspăt, altfel devine toxic.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. f interesant imi place

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.