Top 8 CEAIURI pentru SĂNĂTATE

Nimic nu pare mai plăcut într-o zi de toamnă sau de iarnă ca o ceașcă de ceai cald. Trebuie să știm că există o diferență importantă între ceaiuri și infuzii.

În cazul ceaiurilor, infuzia este mai scurtă: 5-10 minute. Infuziile sunt mai lungi. Plantele stau în apa clocotită 4-8 ore.

Ceaiuri sanatoase

CEAI DE MUȘEȚEL

Ceaiul de mușețel trebuie infuzat doar 3-8 minute, altfel va deveni foarte amar. Se poate asocia cu alte plante relaxante, precum roiniță, mentă, petale de trandafir și paie de ovăz.

• Beți ceai de mușețel pentru calmarea sistemului nervos. Mușețelul este bogat în vitamine și minerale relaxante, precum magneziu, calciu și vitamina B2.

• Folosiți ceaiul de mușețel în anxietate, stres, insomnie sau dureri cauzate de un stomac deranjat.

• Femeile care alăptează pot bea ceai de mușețel înainte de episodul de alăptare pentru liniștirea bebelușului agitat și pentru ameliorarea stresului cauzat de colici.

Mușețelul nu este recomandat persoanelor care au alergii la plantele din familia margaretelor.

CEAI DE ROINIȚĂ

• Ceaiul de roiniță reduce stările de agitație, neliniște și anxietate la adulți și copii. Este de asemenea util în tulburări de somn și indigestie.

• Consumați ceai de roiniță pentru combaterea unei infecții virale și reducerea simptomelor.

CEAI DE MENTĂ

• Ceaiul de mentă relaxează corpul și mintea.

• Este un remediu popular pentru stomac deranjat.

• Este util în dureri de cap și alte tipuri de dureri și inflamații, sinusuri inflamate, probleme digestive, și inflamații.

• Ceaiul de mentă îndepărtează halena, ajută la scăderea în greutate și la stimularea imunității.

CEAI DE PETALE DE TRANDAFIR

• Ceaiurile cu petale de trandafir cresc buna dispoziție, alină durerile sindromului menstrual și reduc constipația.

CEAI DE FRUCTE DE SOC

Fructele de soc sunt excelente în prevenirea și tratarea gripei. Eficiența lor împotriva virusului gripal a fost demonstrată științific.

• Ceaiul de fructe de soc poate ajuta la stimularea imunitară, curățarea corpului de toxine, îmbunătățirea vederii, accelerarea metabolismului, protejarea sistemului respirator și stimularea digestiei.

Atenție, nu folosiți fructe de soc crude, deoarece pot fi toxice. Doar cele ajunse la maturitate (negre bine) sunt recomandate pentru consumul intern.

CEAI DE SALVIE

• Ceaiul de salvie are beneficii la nivel fizic, dar și la nivel psihic. Reduce anxietatea, ameliorează simptomele de menopauză, ajută la scăderea în greutate și la stimularea sistemului nervos.

• Este în mod deosebit util în afecțiunile gurii și gâtului. Ajută la eliminarea excesului de mucus și combaterea infecțiilor.

• Ceaiul de salvie reduce crampele și fluxul menstrual excesiv.

• Calmează stomacul și reduce nivelul de zahăr din sânge.

Atenție, ceaiul de salvie nu trebuie consumat în cantități mari sau pe perioade lungi de timp, deoarece conține tujon, un compus cu potențial toxic.

CEAI DE URZICĂ

• Ceaiul de urzică este considerat unul din cele mai hrănitoare ceaiuri medicinale.

• Are efecte tonice asupra întregului organism, fiind în mod special benefic pentru rinichi și glandele suprarenale. Hrănește glandele endocrine și ficatul, ajută la formarea sângelui, calmează sistemul nervos, reduce simptomele de rinită alergică.

• Ceaiul de urzică are efect diuretic, prin care poate regla tensiunea arterială și reduce edemele, stimulând eliminarea sodiului și a excesului de apă.

• Urzica are proprietăți purificatoare asupra sângelui, ajutând inclusiv la eliminarea toxinelor care produc eczeme. Totodată, datorită efectelor antiinflamatoare, reduce umflăturile și disconfortul provocat de mâncărimile pielii.

_____________________________

Vezi și CEAIURI medicinale cu efecte puternice împotriva BOLILOR

 

CEAI DE FRUNZE DE ZMEUR

Frunzele zmeurului sunt bogate în antioxidanți (taninuri, flavonoide), vitamina C, vitamine B, numeroase minerale (potasiu, zinc, magneziu, fosfor și fier), acid elagic (neutralizează substanțele cancerigene)

• Frunzele de zmeur pot fi folosite la prepararea unui ceai pentru femei, cu efecte tonice asupra organelor reproductive. Frunzele roșii de zmeur conțin fragarină, un compus care tonifică mușchii din regiunea pelviană și reduce crampele.

• Unele studii susțin că ceaiul de frunze de zmeur poate ameliora simptomelor sindromului premenstrual (crampe, vărsături, greață, diaree).

_____________________________

Surse:

1. Red and Honey, 10 Healthy Herbal Teas Infusions: https://redandhoney.com/10-healthy-herbal-teas-infusions/

2. Organic Facts, 9 Health Benefits Of Peppermint Tea: https://www.organicfacts.net/health-benefits/beverage/peppermint-tea.html

3. Healthline, Red Raspberry Leaf Tea: Pregnancy, Benefits and Side Effects: https://www.healthline.com/nutrition/red-raspberry-leaf-tea

4. Mercola, The Many Prized Benefits of Nettle Tea: https://articles.mercola.com/teas/nettle-tea.aspx

5. Organic Facts, 9 Incredible Benefits Of Sage Tea: https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/sage-tea.html

6. Organic Facts, Elderberry Tea – Benefits, How To Make, & Side Effects: https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/elderberry-tea.html

7. LIVE STRONG, What Are the Benefits of Lemon Balm Tea? https://www.livestrong.com/article/123817-benefits-lemon-balm-tea/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...
loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.