Ceai de Frunze de Zmeură – „Ceaiul Femeilor”

Ceaiul din frunze de zmeură este considerat a fi “ceaiul femeilor”, datorită sprijinului ferm şi beneficiilor aduse sănătăţii hormonale femeilor. A fost folosit de secole ca un medicament popular pentru tratarea aftelor, leziunilor herpetice şi gingivitei, anemiei, crampelor musculare, diareei și simptomelor femeilor gravide, ca un relaxant uterin. Este o băutură fină şi revitalizantă, lipsită de cofeină, sănătoasă şi pentru copii, persoanele convalescente și bărbații care suferă de o productie redusă de testosteron.

Refreshing summer drink

Frunzele de zmeură – bogate în minerale

Abundente în potasiu, calciu, zinc, fier, magneziu şi crom, frunzele de zmeură conţin de altfel toate mineralele importante pentru organism. Ceaiul de frunze de zmeură are un profil nutritiv uimitor, un gust delicios, similar cu cel al ceaiuli negru, şi un efect blând. Se poate dimineața, la prânz și seara.

Bun pentru femei pentru reglare hormonala

Ceaiul din frunze de zmeur este oarecum renumit pentru beneficiile sale în timpul sarcinii, dar este benefic pentru femeile aflate în toate etapele vieții. Ameliorarează simptomele sindromului premenstrual, endometrioza şi infertilitatea. La menopauză, ceaiul din frunze de zmeură susţine glandele suprarenale, compensând pentru funcționarea redusă a ovarelor.

Ceai de frunze de zemură în sarcină

O anumită combinație de nutrienți din frunzele de zmeură se dovedeşte extrem de benefică pentru sistemul de reproducere feminin. Ceaiul de frunze de zmeură întărește uterul şi muşchii pelvieni care ajută la uşurarea travaliului şi înlesneşte naşterea. Conţine foarte mult magneziu, potasiu, fier şi vitamine din complexul B, elemente atât de utile pentru stările de greaţă, crampele musculare şi insomnia din timpul sarcinii.

Un studiu publicat în America în anul 2001 a constatat că femeile care beau ceai de frunze de zmeură au experimentat un travaliu mai scurt şi o naştere fără probleme. Femeile însărcinate pot bea un ceai din 4 părţi frunze de zmeură și o parte frunze de urzică. Se poate adăuga de asemenea o parte de frunze de mentă pentru a elimina senzaţia de greață din timpul sarcinii.

Pentru cei care încearcă să îşi îmbunătățească fertilitatea, trei sau mai multe ceşti de ceai de frunze de zmeură pot fi consumate zilnic.

Ajută la recuperarea bolnavilor

Concentraţia ridicată de vitamina C din frunzele de zmeură este un leac minunat pentru perioada de recuperare după o boală sau operaţie. Este o băutură energizantă care nu ar trebuie să lipsească din casă.

Uz extern

Taninul din frunzele de zmeură are proprietăţi astringente care exercită un efect liniştitor, administrate intern și extern. Utilizată extern, tinctura de frunze de zmeur calmează arsurile solare, eczemele și erupțiile, ameliorează simptomele sindromului premenstrual şi sângerările abundente. Infuzia sau tinctura de frunze de zmeură se poate folosi pentru tratarea gingivitei.

Cum se prepară ceaiul de zmeură?

Se adaugă o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită, infuzată pentru 5 minute. Ceaiul se bea regulat – cald iarna şi rece vara.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. in ce perioada a anului se pot culege?

  2. Frunzele de zmeur se recoltează prin strujire înainte şi în timpul înfloririi, adică în intervalul iunie-august.

  3. frunzele de zmeuraa se usuca pentru prepararea ceaiului. din frunze proaspete putin oparite se precatesc sarmale foarte gustoase. pentru iarna eu le usuc/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.