CEAI pentru ENERGIE, MEMORIE și CONCENTRARE în zilele de toamnă

Toamna este un anotimp care ne influențează sănătatea pe toate planurile: fizic, mental și emoțional

Frigul și umezeala afectează oasele, mușchii și sistemul respirator, lipsa soarelui și lumina scăzută predispune la depresie, iar diminețile întunecate reduc cheful de muncă și vitalitatea.

Ceai pentru memorie, energie si atentie

Cu toate acestea, toamna este și vremea întoarcerii la munca de zi cu zi după vacanța de vară, ceea ce înseamnă că avem nevoie de mai multă energie pentru a face față programului încărcat.

În acest anotimp, orice susține concentrarea, ascute mintea, întărește memoria și dă energie este binevenit. O rețetă ingenioasă în acest sens este acest ceai de plante cu efect stimulator și o aromă pe măsură.

_________________________

CEAI ENERGIZANT ȘI STIMULATOR

Ingrediente

• 1 linguriță de gingo biloba
• 1 linguriță de damiana
• ½ linguriță de gura lupului
• ¼ linguriță de rozmarin uscat
• ¼ linguriță de pulbere de ghimbir sau 1 bucățică de rădăcină proaspătă

Preparare

Puneți toate plantele într-o cană (250 sau 300 ml) și turnați peste ele apă clocotită. Lăsați la infuzat sub capac 10 minute, apoi strecurați.

_________________________

Ceaiul este suficient de aromat, însă se poate îndulci cu miere. Poate înlocui cafeaua de dimineață. Damiana este energizantă și oferă o stimulare naturală, întrucât nu conține cofeină.

Rozmarinul și ginkgo biloba stimulează circulația sangvină și memoria, iar gura lupului susține calmul și concentrarea.

Prin efectul său benefic asupra circulației, ghimbirul aprovizionează creierul cu mai mult oxigen.

_________________________

Ceaiul poate fi consumat și de copiii care au depășit vârsta de 8 ani, în cantități mici. Totodată, părinții pot pune în buzunarele copiilor care merg la școală crenguțe de rozmarin. Mirosul acestei plante stimulează memoria, atenția și concentrarea.

_________________________

PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII

Rozmarinul și ginkgo biloba subțiază sângele, de aceea persoanele care iau medicamente anticoagulante trebuie să ceară sfatul medicului înainte să consume acest ceai.

Nu consumați acest ceai seara înainte de culcare, deoarece poate da agitație.

_________________________

Sursă: Wish Garden Herbal Remedies, An Energizing Tea For Autumn: https://wishgardenherbs.com/blog/3433/energizing-tea-autumn/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...
loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.