CEAIURI utile în CANCERUL de FICAT

Simptomele cancerului hepatic se manifestă în timp, într-un ritm lent. Cea mai importantă modificare în corp care atrage atenția este mărirea excesivă a ficatului, cunoscută sub numele de hepatomegalie.

Bolnavul simte o senzație de apăsare și plenitudine. Este sensibil la palparea regiunii hepatice. Are grețuri și inapetență. Se simte anemic, este palid la față, are ochii și pielea galbenă. Suferă de mâncărimi puternice al pielii.

Ceaiuri cancer la ficat

Alte semne ale cancerului de ficat sunt: ascita, hemoragiile interne, encefalopatia, tromboza venei porteÎn cazuri avansate, pacientul acuză dureri violente la nivelul hipocondrului drept, febră și icter mecanic.

_______________________________________

CEAIURI PENTRU CANCER LA FICAT

În cancerul de ficat sunt utile aceleași plante care au efecte antioxidante, antiinflamatoare, detoxifiante, regenerante și cicatrizante asupra celulelor hepatice.

Profesorul Constantin Milică citează rezultatele favorabile obținute în ultimele decenii cu tratamente fitoterapeutice, care au stopat evoluția bolii sau chiar au ajutat la vindecarea ei.

• Ceai de pedicuță (Lycopodium clavatum) – se folosește 1 lingură de plantă uscată la 1 cană (250 ml) de apă clocotită; se lasă 10 minute la infuzat, apoi se strecoară; se adaugă miere și se consumă câte 2 căni pe zi, din care 1 dimineața, pe nemâncate, și 1 seara, cu 30 de minute înainte de cină.

• Ceai de rostopască (Chelidonium majus) – se folosește ½ linguriță de plantă uscată la 1 pahar (200 ml) de apă clocotită; se lasă 10 minute la infuzat; se administrează în doze mici, câte 1 lingură de ceai o dată la 3 ore.

• Ceai de traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris) și de salvie (Salvia officinalis) – au efecte antitumorale.

• Ceai de urzică vie (Urtica dioica) – se administrează câte 2-3 căni de ceai pe zi; are efecte antihemoragice și antianemice; ajută la detoxifiere.

• Ceai de muguri de plop negru (Populus nigra) – se folosește 1 lingură de muguri uscați la 1 cană cu apă clocotită; se beau câte 2-3 căni de ceai cald pe zi.

• Ceai verde – se bea câte 1 cană de ceai la fiecare masă; are efecte antioxidante puternice și anticancerigene împotriva mai multor tipuri de cancere.

• Ceai de cimișir (Buxus sempervirens) – se folosesc 20 g de frunze uscate la 1 cană cu apă; se fierb 2 minute și se infuzează încă 10 minute; se bea câte 1 cană pe zi.

• Ceai de sunătoare și salvie – se amestecă în părți egale; se folosește 1 lingură de amestec la 2 căni de apă; se fierb 2 minute și se mai lasă încă 5 minute la infuzat; se beau câte 3-4 căni de ceai pe zi; cura durează 3 săptămâni.

• Ceai mixt:

– rădăcină de cicoare (30 g)
– rostopască (25 g)
– păpădie (20 g)
– urzică vie (20 g)
– coada-șoricelului (10 g)
– pedicuță (10 g)
– flori de gălbenele (10 g)

Se folosesc 2 linguri de amestec de plante la 2 căni de apă. Se lasă la infuzat 10 minute. Se beau câte 2 căni pe zi.

_______________________________________

Sursă: Constantin Milică, Cancerul hepatic, Medicină Naturistă, Vol. 2, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 31-33

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.