CEAIURI pentru detoxifierea zilnică a FICATULUI și RINICHILOR

Nevoia de curățare sau purificare a organismului a existat dintotdeauna. Ideea de detoxifiere apare în numeroase culturi și tradiții, fie sub formă de saună, fie sub formă de post, fie sub formă de cure și clisme.

Organismul are propriile sale organe însărcinate cu rolul de eliminare a substanțelor toxice: ficatul, rinichii, pielea. De câteva secole încoace însă, cu greu mai putem face față la poluarea masivă care vine asupra noastră pe toate căile.

Ceaiuri pentru detoxifierea ficatului si rinichilor

Totul a început cu revoluția industrială. Au venit apoi mașinile și avioanele care au crescut nivelul de toxine din aer.

S-a dezvoltat ulterior industria agricolă care a adus cu sine pesticidele. Au apărut apoi medicamentele farmaceutice, plasticul, vopselele, băuturile carbogazoase, produsele chimice de îngrijire a corpului și a casei, alimentele procesate.

Utilizăm, ingerăm, inhalăm și absorbim zeci de mii de substanțe chimice, mai mult decât orice altă generație. Deși avem aceleași capacități de detoxifiere, cantitatea imensă de toxine la care suntem expuși este mult prea mare pentru ca organismul nostru să mai poată face față.

Organele detoxifiante pot fi susținute printr-o dietă echilibrată, bazată pe cât mai multe fructe și legume, produse bio și apă curată.

Plantele medicinale pot fi și ele de folos, prin efectul depurativ și hrănitor pe care-l au asupra corpului.

_______________________________

CEAI PENTRU DETOXIFIEREA FICATULUI

__________________________

• Armurariu – are efecte hepatoprotectoare directe împotriva etanolului, paracetamolului și a tetraclorurei de carbon; accelerează rata de regenerare a celulelor ficatului; conține antioxidanți-cheie pentru detoxifierea ficatului; combate otrăvirile.

• Anghinare – conține substanțe care protejează celulele hepatice și principii amare care susțin sănătatea gastrointestinală; stimulează fluxul biliar, important pentru excreția toxinelor solubile în grăsimi; îmbunătățește nivelul lipidelor (grăsimilor) din sânge (colesterolul mărit).

• Păpădie – rădăcina acestei plante crește fluxul sucurilor digestive și îmbunătățește absorbția prin descompunerea alimentelor; tratează diverse afecțiuni hepatice și mărește capacitatea ficatului de a filtra toxinele;

• Gălbenele – stimulează funcția hepatică prin antioxidanții pe care îi conține, necesari pentru detoxifiere; acționează ca un tonic amar.

• Fenicul și mentă – aceste două plante lucrează în sinergie pentru, optimizând descompunerea și absorbția alimentelor și a substanțelor nutritive; calmează balonarea și reduce gazele; menta previne formarea pietrelor la bilă.

___________________________

CEAI PENTRU CURĂȚAREA RINICHILOR

__________________________

• Splinuță – pe cât de salvator este armurariul pentru ficat, pe atât de benefică este splinuța pentru rinichi; această plantă ajută rinichii să filtreze și să elimine patogenii, iritanții urinari și deșeurile metabolice hidrosolubile;

• Mesteacăn – un diuretic de excepție; mărește volumul urinei, ameliorează simptomele cistitei și a edemelor; este bogat în minerale, care ajută la curățarea deșeurilor și a acidului uric (în cantități mari, acidul uric poate cauza gută);

• Urzica – această plantă are efecte tonifiante asupra mai multor organe: ficat, rinichi, vezica urinară și pancreas; conține cantități mari de minerale, vitamine și nutrienți; curăță sângele, mărește hemoglobina, previne alergiile, artrita și diabetul;

• Coada-calului – are efecte diuretice puternice; conținutul bogat în minerale păstrează echilibrul electroliților din corp (spre deosebire de diureticele farmaceutice); conține mult siliciu, un mineral esențial pentru țesutul conjunctiv (inclusiv a rinichilor), care filtrează peste 1 litru de sânge în fiecare minut;

• Frunze de zmeur – întăresc funcția vezicii urinare, a rinichilor și a uterului; calmează membranele mucoase ale rinichilor și ale tractului urinar; bogate în antioxidanți compuși antimicrobieni, previn infecțiile renale și urinare.

___________________________

MOD DE ADMINISTRARE

Pentru o detoxifiere zilnică, se consumă câte 1 cană de ceai pentru ficat dimineața, înainte de micul-dejun, și 1 cană de ceai pentru rinichi la amiază.

___________________________

Sursă: Artemis, Daily Detox Support: https://international.artemis.co.nz/daily-detox-support

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.