Ceaiul de OREGANO poate preveni GLAUCOMUL

Glaucomul este una din cele mai grave boli ale ochilor. Statisticile îl arată ca fiind principala cauză a orbirii în lume.

Este caracterizat prin creșterea presiunii fluidului ocular, care în timp provoacă distrugeri grave la nivelul nervului optic și în cele din urmă, pierderea vederii.

Oregano – glaucom

Persoanele cu cel mai mare risc sunt diabeticii și persoanele cu un istoric familial de glaucom (părinții sau frații/surorile au această boală).

Pentru prevenirea acestei afecțiuni, specialiștii recomandă un control ocular regulat, mai ales la persoanele care au depășit vârsta de peste 40 de ani.

Glaucomul are un caracter progresiv, adică nu poate fi stopat sau vindecat. Totuși, evoluția sa poate fi încetinită dacă este descoperită în faze incipiente.

Tratamentul la timp este deosebit de important deoarece acesta poate reduce presiunea intraoculară crescute și implicit daunele provocate la nivelul nervului optic.

________________________________

OREGANO POATE PREVENI GLAUCOMUL

Potrivit botanistului James Duke, oregano poate preveni dezvoltarea glaucomului la persoanele care au sau au avut această boală în familie.

Această mirodenie este deosebit de bogată în antioxidanți, astfel se explică acțiunea sa protectoare împotriva diferitelor boli cronice sau degenerative.

Antioxidanții sunt compuși care inhibă radicalii liberi (molecule de oxigen puternic reactive) asociați cu daune grave la nivelul celulelor și țesuturilor.

James Duke susține că oregano are o capacitate antioxidantă ridicată. Poate fi administrat sub formă de infuzie. Se folosesc 1-2 lingurițe de plantă la 1 cană cu apă clocotită.

Pentru a spori efectul antioxidant, puteți asocia oregano cu mentă sau rozmarin, alte două plante bogate în substanțe cu rol antioxidant.

_________________________

Surse:

1. Glaucoma Research Foundation, What Can I Do to Prevent Glaucoma? https://www.glaucoma.org/gleams/what-can-i-do-to-prevent-glaucoma.php

2. James A. Duke, Glaucomul, Farmacia Verde, Editura All, București, 2009, pp. 229-231

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.