Ceaiul de SALCIE calmează rapid DURERILE de cap și durerile de SPATE

Cunoscută și sub numele de „aspirina naturii”, scoarța de salcie este unul din cele mai eficiente remedii pentru calmarea durerilor și inflamațiilor în mod natural.

Cercetătorii au descoperit că aceasta conține salicină, precursorul aspirinei pe care o știm noi astăzi. Acest compus acționează atât ca analgezic, cât și ca antipiretic, în mod similar medicamentelor moderne prescrise în aceste direcții.

Ceai de salcie dureri

Datorită creșterii interesului pentru medicina naturistă, tot mai mulți oameni apelează astăzi la salcie ca la o alternativă naturală pentru aspirină.

Ceaiul de scoarță de salcie poate fi folosit pentru atenuarea durerilor articulare, a durerilor de cap și a durerilor de spate. Ajută inclusiv la reducerea durerii intense provocate de migrene.

Un studiu realizat pe 200 de persoane cu dureri lombare a arătat că participanții care au primit scoarță de salcie albă au raportat o îmbunătățire semnificativă a durerilor, comparativ cu grupul placebo.

Dozele mai mari – 240 mg de salicină – au avut efecte mai bune decât dozele mai mici – 120 mg de salicină.

_________________________

Moduri de administrare

Pentru prepararea unei căni de ceai de scoarță de salcie, se pun la fiert 500 ml de apă. Se adaugă apoi 2 linguri de scoarță uscată, se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se închide focul și se mai lasă la infuzat sub capac 30 de minute.

După strecurarea se poate îndulci cu miere și aromatiza cu zeamă de lămâie (care contribuie totodată la reducerea durerilor).

Experții spun că se pot consuma câte 3-4 căni de ceai de scoarță de salcie pe zi, între mese. Acest ceai ajută inclusiv la reducerea stresului.

Scoarța de salcie se poate administra și sub formă de pulbere/capsule, potrivit prospectului.

_________________________

Studiile științifice au arătat că este mai puțin probabil ca scoarța de salcie să cauzeze efecte secunde la nivel gastrointestinal (stomac deranjat).

Oamenii de știință consideră că efectul blând al salciei se datorează faptului că salicinul pe care îl conține este transformat în acid salicilic doar după ce este absorbit de corp. În cazul aspirinei, efectul deranjat asupra stomacului provine direct de la acidul salicilic pe care îl conține.

_________________________

Surse bibliografice:

1. Clinical Advisor, Willow bark relieves pain and inflammation: https://www.clinicaladvisor.com/alternative-meds-update/willow-bark-relieves-pain-and-inflammation/article/204756/

2. Underground Health Reporter, White Willow Bark A Natural Remedy For Headaches: http://undergroundhealthreporter.com/white-willow-bark-benefits/

3. Salcia și Yucca ameliorează durerile reumatice, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 9, 10 aprilie – 10 iunie 2016, Editura Lumea Credinței, pp. 21-22

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.