Ceaiul din frunze de ZMEUR – leac tradițional pentru afecțiunile GINECOLOGICE

Nu doar savuroasele fructe ale zmeurului au calități nutritive și curative, ci și frunzele acestuia. Frunzele de zmeur au proprietăți antiinflamatoare, relaxante, diuretice și antibacteriene.

În mod deosebit, sunt cunoscute pentru acțiunea lor benefică asupra aparatului ginecologic. Din acest motiv ceaiul de frunze zmeur este considerat un prieten bun al femeilor.

frunze de zmeur

În medicina populară din Europa, frunzele de zmeur sunt folosite pentru tratarea diferitelor probleme ginecologice: dereglări menstruale, spasme minore cauzate de menstruație, simptome de endometrioză și menopauză, infertilitate, diaree ușoară, precum și pentru inflamații ale gurii și gâtului.

_______________________

Este folosit de foarte mult timp în medicina tradițională ca un leac binefăcător pentru femeile gravide.

Potrivit American Pregnancy Association, ceaiul de frunze de zmeur poate fi util pe perioada sarcinii din mai multe puncte de vedere.

În primul rând, combate grețurile matinale. În al doilea rând, poate reduce un travaliu prea lung și poate preveni o naștere prematură. Ceaiul fierbinte de frunze de zmeur stimulează și ușurează travaliul și scurtează durata acestuia.

Mai mult decât atât, frunzele de zmeur tonifică mușchii uterului pregătind astfel corpul pentru naștere. 

Unii specialiști recomandă ceaiul de frunze de zmeur doar după primul trimestru de sarcină.

_______________________

Consumul de ceai de frunze de zmeur este benefic pe perioada sarcinii, și numai, datorită conținutului bogat în nutrienți valoroși: calciu, fier, magneziu, mangan, vitamina A vitamina B, vitamina C și vitamina E.

Frunzele zmeurului sunt totodată o sursă foarte bună de antioxidanțiacid elagic, flavonoide și taninuri

__________________________

_______________________

Cum se prepară ceaiul

Zmeura se culege cu tot cu lăstari și frunze. Se strâng în buchețele și se lasă la uscat. Se mărunțesc apoi și se păstrează în săculeți de hârtie sau din pânză.

Pentru prepararea ceaiului se folosesc 2 lingurițe de plante la 250 ml de apă. Se fierb 2 minute la foc mic, apoi se lasă la infuzat sub capac încă un sfert de oră.

Se consumă călduț, îndulcindu-se după gust cu miere.

Femeile pot face o cură de 20 de zile cu ceai din frunze de zmeur pentru reglarea ciclului menstrual și pentru reducerea stărilor de greață și vomă pe perioada sarcinii. Se administrează câte 1 cană de ceai, de 3 ori pe zi.

_______________________

Surse bibliografice:

1. Anastasia-Varvara Ferlemi and Fotini N. Lamari, Berry Leaves: An Alternative Source of Bioactive Natural Products of Nutritional and Medicinal Value, Antioxidants (Basel). 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4931538/

2. Cure Joy, 6 Research-Backed Benefits Of Raspberry Leaf Tea During Pregnancy: https://www.curejoy.com/content/benefits-of-raspberry-leaf-tea-during-pregnancy/

3. Wellness Mama, Red Raspberry Leaf Uses & Benefits (For Pregnancy & More): https://wellnessmama.com/5107/raspberry-leaf/

4. Puterea terapeutică a ceaiurilor de vară, Revista Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 22, iunie-august 2018: http://www.lumeacredintei.com/reviste/leacuri-retete-manastiresti/leacuri-retete-manastiresti-nr-22iunie-august-2018/puterea-terapeutica-ceaiurilor-de-vara/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.