CEAI pentru MELANCOLIE, TRISTEȚE, inimă RĂNITĂ

Autoarea acestui ceai recomandă această rețetă persoanelor care trec printr-o suferință grea, cauzată de pierderea unei persoane dragi, sau sunt cuprinse de stări profunde de tristețe, depresie, deznădejde, mâhnire sau durere sufletească.

Botanista Naomi Ullian susține că unele plante pot aduce alinare corpului și psihicului în astfel de situații, grație efectelor lor liniștitoare și nutritive.

Cu siguranță nimic nu ajută mai mult o inimă frântă decât rugăciunea, spovedania și Sfânta Împărtășanie, însă o cană cu ceai cald ne poate ajuta să ne detașăm mai ușor de problemele prin care trecem, să ne liniștim sufletește și să medităm la sensul profund al suferințelor din viața noastră.

Ceai anti-tristețe – rețetă

Ingrediente

• talpa gâștei (6 părți)
• petale de trandafir (4 părți)
• păducel (2 părți)
• flori de tei (2 părți)
• violete (2 părți)
• scorțișoară (1 parte)
• cardamom (1 parte)

Preparare

Amestecați toate plantele într-un bol, și transferați amestecul într-un borcan de sticlă. Etichetați-l și păstrați-l în dulapul cu remedii naturale.

Pentru o cană cu ceai sunt suficiente 2 lingurițe de amestec de plante. Puneți plantele într-o cană și turnați peste ele 240 ml de apă clocotită. Acoperiți cu un capac și lăsați la infuzat 10 minute. Strecurați și serviți ceaiul cald, simplu, sau îndulcit cu miere.

Se pot bea 2-3 ceaiuri pe zi.

_______________________________________________________________________________________________________

Cum funcționează

Ingredientul central al acestui ceai este talpa gâștei. Această plantă acționează ca un tonic pentru sistemul cardiovascular și nervos. Este considerată una din cele mai bune remedii împotriva melancoliei. Totodată, talpa gâștei îmbunătățește tonusul psihic și alungă gândurile pesimiste.

Trandafirul este un alt remediu folosit încă din vechime pentru alinarea unei inimi rănite. Ajută la exprimarea sentimentelor și la adoptarea unei atitudini deschise față de durere.

Păducelul, teiul și violetele susțin sistemul cardiovascular și sistemul nervos, având efecte pozitive asupra inimii și a minții. Teiul ajută la alinarea simptomelor fizice cauzate de suferința sufletească.

Violetele stimulează mișcarea fluidelor limfatice, îndepărtează stagnarea și ajută la eliminarea tuturor obstrucțiilor asociate unei stări spirituale negative.

Scorțișoara și cardamomul ajută nu doar la aromatizarea ceaiului, ci și la stimularea circulației, limpezirea minții, creșterea energiei și îmbunătățirea stării de spirit.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: The Herbal Academy, A DIY HERBAL GRIEF TEA FOR LOSS: https://theherbalacademy.com/herbal-grief-tea/?ap_id=GrowingUpHerbal

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.