CEAIURI hrănitoare, reconfortante și tonice pentru proaspetele MĂMICI

Nașterea este un fenomen care produce numeroase schimbări în organismul unei femei. Căderea părului, apariția de vergeturi și varice, lățirea șoldurilor, pigmentarea pielii – sunt doar câteva urmări „negative” ale sarcinii.

Cu toate acestea, nașterea îmbunătățește semnificativ starea generală de sănătatea a unei femei. Foarte multe probleme pur și simplu dispar prin nașterea naturală.

De pildă, menstruația se reglează, multe probleme ginecologice existente dispar, nivelul de energie crește, se îmbunătățește memoria și funcția de învățare, se dezvoltă capacitatea de a desfășura mai multe activități în cursul unei zile.

În orice caz, noile mămici au nevoie de un regim de recuperare după naștere. Acesta poate include o dietă specială, un program de mișcare fizică și administrarea de suplimente naturale.

Ceaiurile din plante reprezintă o metodă blândă de a întări și hrăni organismul unei femei care a dat naștere. Hidratarea și tonifierea sunt extrem de important pentru vindecarea corpului după naștere și traversarea perioadei de lactație.

Pline de vitamine, minerale și antioxidanți, unele plante precum urzica, frunzele de zmeur și ovăzul, pot ajuta la refacerea organismului și la stimularea producției de lapte matern.

Ovăzul verde hrănește nervii, elimină anxietatea, îmbunătățește starea emoțională și dă energie. Planta verde este foarte bogată în calciu și multe alte minerale. Saponinele steroidale hrănesc pancreasul și ficatul, îmbunătățesc digestia și stabilizează dispoziția.

Crețișoara, urzica și zmeurul ajută la tonifierea țesuturilor, îndeosebi a uterului după naștere.

Alte plante, precum mușețelul și roinița, sunt importante pentru efectele lor calmante. Acestea hrănesc sistemul nervos, ajută la relaxarea întregului organism și inducerea unui somn odihnitor.

__________________________________________________________________________________________________________

Ceai nutritiv – rețetă

Ingrediente

• crețișoară (2 părți)
• frunze de zmeur (2 părți)
• urzică (1 parte)
• mentă (1 parte)
• petale de trandafir (½ parte)

Preparare

Amestecați toate plantele. Puneți 4 linguri de amestec într-o cratiță și turnați 1 litru apă clocotită peste plante. Puneți capacul și lăsați la infuzat 4-8 ore.

Pentru a extrage substanțele hrănitoare din plante, acestea trebuie lăsate cât mai mult la infuzat. Ceaiul poate fi păstrat 2 zile la frigider.

__________________________________________________________________________________________________________

Ceai calmant – rețetă

Ingrediente

• roiniță (2 părți)
• tei (2 părți)
• mușețel (1 parte)
• petale de trandafir (1 parte)
• mentă (½ parte)
• câteva flori de lavandă

Preparare

Se folosesc 1-2 linguri de amestec de ceai pentru fiecare cană cu apă. Se lasă la infuzat 15 minute.

__________________________________________________________________________________________________________

Ceai pentru lactație – rețetă

Ingrediente

• frunze de urzică (1 parte)
• frunze de lucernă (1 parte)
• frunze și tulpini de ovăz verde (1 parte)
• anason sau semințe de fenicul (¼ parte)
• rădăcină de nalbă (¼ parte)

Preparare

Puneți 4 linguri de amestec de plante într-o cratiță și turnați peste ele 1 litru de apă clocotită. Lăsați plantele la infuzat 4-8 ore.

__________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Parents, What Motherhood Does to Your Body: https://www.parents.com/pregnancy/my-body/postpartum/what-motherhood-does-to-your-body/

2. Nourishing Herbal Infusions, Oatstraw – Avena sativa: http://nourishingherbalinfusions.com/Oatstraw.html

3. Herbal Academy, 6 DIY RECIPES FOR GENTLE HERBAL SUPPORT FOR NEW MOMS :https://theherbalacademy.com/gentle-herbal-support-for-new-moms/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.