CEAI cu efecte ANTI-GRIPALE puternice

Sezonul rece face multe victime la capitolul răceli. Persoanele cu sistemul imunitar slăbit se îmbolnăvesc mai des, iar simptomele se manifestă mai virulent, motiv pentru care sunt nevoite să apeleze la medicamente scumpe din farmacii.

Pe lângă faptul că sunt costisitoare, acestea sunt însoțite de efecte secundare pe care este bine să le evităm.

De regulă, simptomele de răceală trec de la sine. Uneori boala poate dura câteva zile, alteori 1-2 săptămâni. Organismul trebuie lăsat să lupte singur cu boala.

Îl putem ajuta cu câteva remedii naturale, precum ceaiuri de plante, siropuri de miere și condimente preparate în casă, sucuri de fructe și legume, supe calde de pui sau legume, salate multe și mâncare sănătoasă în general.

Ceai antigripal – rețetă

Un ceai eficient pentru gripă și răcelile cauzate de virusuri se poate obține amestecând mai multe plante medicinale. Acestea pot fi culese direct din natură și păstrate în stare uscată, sau se pot procura de la magazinele naturiste.

Această rețetă a fost publicată în cartea „Feasting on Food Storage”.

Ingrediente

• 1 linguriță de mentă
• 1 linguriță de mușețel
• 1 linguriță de coada-șoricelului
• 1 linguriță de trifoi roșu
• 1 linguriță de măceșe
• 1 linguriță de frunze de zmeură
• 2-3 căni de apă

Preparare

Amestecați toate plantele într-un bol. Puneți apa la fiert. Când clocotește, adăugați plantele și stingeți focul. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați la infuzat 30-40 de minute. strecurați și păstrați ceaiul într-un termos, sau într-o sticlă/carafă/borcan.

Beți cel puțin 4 căni de ceai pe zi, timp de 3-4 zile sau cât este nevoie.

Dacă doriți să aveți acest ceai la îndemână pe tot parcursul anului, amestecați plantele în cantități mai mari, în proporții egale, și păstrați-le într-o pungă de hârtie sau într-un borcan de sticlă, într-un loc întunecos și răcoros din casă.

____________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Confessions of an Overworked Mom, Homemade flud remedies – flu survival tea: https://confessionsofanover-workedmom.com/homemade-flu-remedies-flu-survival-tea/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...
loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.