CEAI cu efecte ANTIOXIDANTE și ANTIINFLAMATOARE puternice – cu TURMERIC și GHIMBIR

O licoare deosebit de sănătoasă pe care o putem include în dieta noastră de zi cu zi este acest ceai de turmeric și ghimbir. Conține de asemenea mentă, lămâie și miere.

Spre deosebire de o ceașcă de cafea, această băutură energizantă, servită dimineața, ne poate aduce multiple beneficii sănătății.

Ceai Turmeric și Ghimbir

Ingredientele pe care le conțin sunt bogate în compuși cu efecte antioxidante, antiinflamatoare, tonice și imunostimulatoare.

Turmericul și ghimbirul sunt două din cele mai bune remedii naturale pentru stimularea imunității, combaterea inflamațiilor interne acute sau cronice, calmarea durerilor și prevenirea unei game variate de boli. Un studiu a arătat că turmericul trebuie încălzit sau fiert pentru a-i mări potențialul terapeutic.

Menta nu este inclusă doar pentru aromă, ci și pentru efectul stimulent pe care îl produce la nivel fizic și psihic. Această plantă a fost asociată cu îmbunătățirea circulației sangvine și a memoriei, și creșterea vigilenței.

Susține sănătatea aparatului respirator și digestiv. Combate stresul, reduce durerile de cap, durerile musculare și durerile stomacale.

Datorită antioxidanților conținuți, protejează împotriva daunelor ADN și a morții celulare cauzate de expunerea la radiații.

_________________________________________________________________________________________________________

Ceai antioxidant – rețetă

Ingrediente

• 2 căni de apă
• 1 linguriță de pudră de turmeric
• 2 cm. de rădăcină de ghimbir
• ½ lămâie
• câteva frunze de mentă
• miere după gust

Preparare

Puneți apa la fiert într-un ibric mare, sau într-o cratiță. Adăugați turmericul, ghimbirul ras și frunzele de mentă. Amestecați și lăsați să fiarbă circa 15-20 de minute.

Luați vasul de pe foc, și când lichidul s-a răcorit, strecurați-l și adăugați sucul proaspăt stors de la lămâie și mierea de albine. Amestecați până la omogenizare.

Acest ceai poate fi servit atât cald, cât și rece. Îl puteți păstra la frigider într-un borcan sau într-o sticlă. Poate fi reîncălzit în ibric.

_________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Mercola, The Power of Peppermint: 21 Health Benefits Revealed: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/10/14/peppermint-health-benefits.aspx

2. Live Simply Me, IMMUNE-LOVING TURMERIC TEA: https://livesimply.me/2017/02/07/immune-loving-turmeric-tea/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.