CEAIUL de SCORȚIȘOARĂ și AFIN ajută la scăderea COLESTEROLULUI într-o lună
Afinul și scorțișoara sunt două plante care s-au dovedit eficiente în scăderea concentrației de colesterol.
Mai mult decât atât, acestea determină inclusiv diminuarea sau reglarea valorilor de zahăr din sânge, fiind benefice și împotriva diabetului.
Un remediu simplu și totodată gustos, pe care îl putem folosi pentru reducerea nivelului de colesterol se prepară din frunze de afin, pudră de scorțișoară și miere.
Comparativ cu medicamentele convenționale care sunt costisitoare, agresive și toxice pentru ficat, acest preparat este natural și lipsit de riscuri.
Atenție însă, acest remediu nu trebuie să înlocuiască tratamentul prescris de medic în afecțiuni cardiovasculare grave, în care colesterolul crescut are implicații majore. În cazul acesta, ceaiul de afin și scorțișoară se poate consuma doar ca adjuvant.
Ingrediente
• 1 lingură de frunze uscate de afin
• 2 lingurițe de pulbere de scorțișoară
• 3 lingurițe de miere
• 500 ml de apă
Preparare
Puneți apa într-un ibric, pe foc. Când începe să clocotească, se adaugă frunzele uscate de afin, mărunțite, și se stinge focul. Se lasă la infuzat sub capac circa 10 minute.
Se strecoară și se lasă la răcorit. Între timp, se amestecă mierea cu scorțișoara într-un bol mic, până la omogenizare.
Când infuzia a devenit călduță, se toarnă câte puțin în amestecul de mai sus de miere și scorțișoară și se omogenizează, până la incorporarea completă. Preparatul obținut se lasă în bol.
________________________________________________________________________________________________________
Mod de administrare
Se ia câte 1 lingură de amestec, de mai multe ori pe zi, până se termină. Tot amestecul trebuie consumat într-o zi.
Tratamentul se face doar o dată pe săptămână, timp de 3 luni. După o lună de cură nivelul colesterolul va scădea notabil, iar după 3 luni, valorile se pot chiar regla.
Cura se poate repeta dacă este nevoie, după o pauză de 30 de zile.
________________________________________________________________________________________________________
Sursă: Mariana Borloveanu, Pulberea de afin, mierea și scorțișoara scad colesterolul, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Editura Lumea Credinței, Nr. 14, 10 februarie – 10 aprilie 2017, pp. 28-29
- iasomia |