CEAI DIGESTIV din 3 tipuri de SEMINȚE, care taie pofta de ZAHĂR

Această rețetă de ceai provine din medicina indiană Ayurveda, practicată în India de mii de ani. Este recomandată de dr. Kulreet Chaudhary, autorul cărții „The Prime”, care cuprinde mai multe principii ayurvedice care pot fi ușor incluse în viața noastră de zi cu zi pentru îmbunătățirea sau protejarea sănătății.

Acest ceai este util pentru diferite probleme ale stomacului și intestinelor. Conține 3 tipuri de semințe renumite pentru acțiunea lor benefică asupra tractului gastro-intestinal: chimion, coriandru și fenicul.

Ceai Digestiv din Semințe

Un beneficiu adițional este acela că reduce pofta de zahăr, ajutând astfel la o pierdere mai ușoară în greutate.

Acest amestec de semințe produce o încălzire a corpului și implicit o stimulare a circulației sangvine. Totodată, combinația dintre chimion, coriandru și fenicul ajută la purificarea sângelui și a limfei, datorită efectului detoxifiant blând.

Are efecte curățitoare asupra corpului, ajutând la eliminarea excesului de apă.

Dr. Chaudhary recomandă 400 ml de ceai pe zi. Din cauza acțiunii sale diuretice, ultima porție trebuie consumată cel târziu la ora 16:00. Unele persoane susțin că are efecte energizante ușoare.

Chimionul reglează nivelurile de zahăr din sânge, remediază tulburările digestive și este util în afecțiunile respiratorii.

Coriandrul este un adjuvant digestiv popular în Asia. Are efecte calmante asupra sistemului digestiv, a celui respirator și nervos.

Feniculul este renumit pentru calmarea colicilor la sugari și la îmbunătățirea laptelui matern. Ceaiul de semințe de fenicul poate fi băut de mame, încât efectul se transmite și la bebeluș prin lapte. Semințele au o aromă unică și dau preparatelor un gust mai plăcut.

Ceai digestiv – rețetă

Ingrediente

• 1 linguriță de semințe de chimion
• 1 linguriță de semințe de coriandru
• 1 linguriță de semințe de fenicul
• 5-6 căni de apă

Preparare

Puneți semințele într-o cratiță și turnați apa peste ele. Lăsați ceaiul să fiarbă 5-10 minute. Se strecoară și se bea cald.

Pentru a fi mai plăcut la gust, reduceți cantitatea de chimion și adăugați mai mult fenicul. Totodată, puteți adăuga scorțișoară, ghimbir sau suc de lămâie.

___________________________________________________________________________________________________________

Pe scurt, câteva din beneficiile consumului acestui ceai:

– calmează tractul digestiv
– reduce balonarea și gazele
– ajută la reducerea grăsimii
– elimină excesul de apă din corp
– crește cantitatea de lapte la femeile care alăptează

___________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Real Food Forager, Ayurvedic 3 Seed Digestive Tea Made with Cumin, Coriander and Fennel: https://realfoodforager.com/ayurvedic-3-seed-digestive-tea-cumin-coriander-fennel/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.