CEAIURI din MIRODENII pentru tuse și dureri în gât

Mirodeniile ne pot fi de mare ajutor pentru prevenirea și combaterea răcelilor, virozelor și gripei. Ghimbirul, piperul, scorțișoara, anasonul, busuiocul, cimbrul și oregano sunt doar câteva exemple în acest sens.

Pe lângă faptul că ajută la reducerea simptomelor de răceală, sunt înzestrate cu proprietăți antibacteriene, imunostimulatoare, tonice și energizante.

Ceai picant pentru durerile în gât

Piperul cayenne are o culoare roșie și se găsește la magazinele naturiste. Este un remediu foarte bun pentru simptomele de răceală, ajutând îndeosebi la calmarea durerilor în gât și a tusei.

Autoarea Shea Zukowiski recomandă acest ingredient sub forma unui ceai picant.

Cayenne ajută la curățarea sinusurilor și la desfundarea nasului, iar lămâia aduce un aport important de vitamina C, necesară pentru combaterea răcelii.

Ingrediente

• ¼ linguriță de piper cayenne
• ½ lămâie
• 2 linguri de miere
• 240 ml de apă

Preparare

Puneți apa la fiert într-un ibric. Adăugați piperul cayenne și amestecați bine. Stingeți focul și puneți capacul. Lăsați piperul la infuzat 5 minute. După ce s-a răcorit puțin, adăugați sucul de lămâie proaspăt stors și mierea. Amestecați până la omogenizare.

Nu consumați piper cayenne dacă sunteți alergic la ardeii iuți sau suferiți de constipație și hemoroizi.

___________________________________________________________________________________________________________

Ceai expectorant din anason

Anasonul este o mirodenie cu un gust foarte atractiv, întâlnit îndeosebi în bomboane și dropsuri. Poate fi folosit ca alternativă naturală la expectorantele sintetice în caz de tuse ușoară.

Anasonul ajută la subțierea mucusului și grăbește procesul de vindecare prin faptul că face tusea productivă și mai ușor de eliminat.

Ingrediente

• 1 linguriță de semințe de anason
• 1 linguriță de miere
• 240 ml de apă

Preparare

Zdrobiți semințele de anason într-un mojar, cu un pistil. Sau mixați-le în robotul cu lama S sau în râșnița electrică de cafea pentru a le mărunți.

Puneți-le într-o cană și turnați peste ele apă clocotită. Acoperiți cu un capac și lăsați-le la infuzat 10 minute, apoi strecurați.

Îndulciți cu miere sau cu lemn-dulce (o altă plantă cu efecte foarte bune în tuse și dureri în gât).

___________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Shea Zukowiski, Kick That Sore Throat Tea, Anise Seed Expectorant Tea, Lavender, Parsley, Peppermint and Sage, pp. 48, 49

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.