Invitație la un CEAI de MERE cu MIRODENII – delicat, aromat, perfect pentru serile de toamnă

Aroma merelor coapte poate fi cel mai plăcut parfum cu care ne putem umple casa în sezonul rece. Aceste fructe pot fi incorporate într-o formulă de ceai de toamnă, aromat cu scorțișoară și cardamom.

Pe lângă aceste mirodenii specifice anotimpului, se pot folosi și alte arome, precum vanilie, cuișoare, ghimbir sau chiar ardei iute – pentru un efect rapid de încălzire a corpului.

Ceai de Mere

Și merele pot fi înlocuite cu felii de citrice uscate (portocale sau lămâie) sau fructe uscate de pădure (ex. coacăze negre).

Ceai de mere cu mirodenii – rețetă

Ingrediente

• 3 mere
• 2 batoane de scorțișoară
• 50 g de ceai negru
• 50 g de afine uscate
• 5-6 păstăi de cardamom
• ½ lămâie

Preparare

Stoarceți sucul de lămâie. Spălați bine merele, scoateți cotoarele cu semințe și tăiați-le cubulețe de circa 1 cm. lățime. Stropiți-le repede cu zeama de lămâie pentru a împiedica oxidarea lor.

Așterneți o hârtie de copt în tava cuptorului și înșirați cubulețele de mere într-un singur strat.

Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați merele să se usuce la 100-120 de grade Celsius. Procesul poate dura 1-2 ore.

Rupeți batoanele de scorțișoară și păstăile de cardamom bucăți și puneți-le în blender. Mixați până se zdrobesc și se mărunțesc bine.

Amestecați într-un bol merele uscate cu afinele uscate și mirodeniile zdrobite. Transferați amestecul într-o cutie de metal închisă bine. Rezistă circa 1-2 săptămâni, au chiar mai mult.

Pentru a prepara o cană de ceai, se pun 2 lingurițe de amestec într-o cană și se toarnă peste ele apă clocotită. Se acoperă și se lasă la infuzat 10 minute.

Se îndulcește la final cu miere. Ideal ar fi să serviți acest ceai în cești largi, pentru a putea consuma și fructele cu o linguriță.

___________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Kamelena.ru, Яблочный чай с клюквой и пряностями: http://kamelena.ru/recipe/Yablochnyj-chaj-s-klyukvoj-i-pryanostyami/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.