Clicky

CEAI pentru reducerea reacțiilor ALERGICE

Incidența afecțiunilor respiratorii cazate de alergii a crescut foarte mult în ultima perioadă, iar experții estimează că în următorii zeci de ani, una din cinci persoane va suferi de o alergie.

Ceaiul pe care vi-l prezentăm conține trei plante cu efecte bune împotriva alergiilor: urzică, mușețel și soc.

Ceai pentru alergii – rețetă

Ingrediente

• 3 vârfuri de urzici
• 1 lingură de flori de soc uscate
• 1 lingură de mușețel uscat
• 1 litru de apă

Preparare

Puneți apa la clocotit, adăugați plantele și lăsați-le la infuzat 7 minute. Puteți folosi un borcan de sticlă cu capac. Strecurați și beți ceaiul fracționat, în prima parte a zilei.

______________________________________________________________________________________________________

Urzica este una din cele mai eficiente plante împotriva alergiilor. Datorită proprietăților sale antihistaminice, urzica ajută la reducerea simptomelor de alergie (rinită alergică, astm, urticarie) și a incidenței acestora.

Tratamentele disponibile pentru alergii sunt asociate cu numeroase efecte adverse: amețeală, iritații, ulcere la nivelul tractului digestiv.

Urzica este un calmant natural, care oferă numeroase beneficii sănătății datorită aportului de vitamine și minerale: fier, calciu, potasiu, fosfor, sulf, crom, magneziu, siliciu, zinc, vitamina A, vitamina C, vitamina K și clorofilă.

Are efecte energizante și tonice, proprietăți imunostimulatoare și antiinflamatoarePotrivit cercetărilor, capsulele cu urzici reduc nivelul de histamine din corp și implicit inflamația țesuturilor afectate. Această plantă desensibilizează corpul la alergeni și reduce reacția la factorii alergeni în timp.

Chiar și un simplu ceai de urzică, bătut zilnic în timpul sezonului de alergii poate ameliora simptomele: mâncărimi oculare, strănut, rinoree, nas înfundat, congestie a sinusurilor.

Urzica este utilă nu doar în alergiile respiratorii sezoniere ci și în alte alergii, precum cele asociate cu sistemul digestiv.

______________________________________________________________________________________________________

Ceaiul de mușețel întărește imunitatea la alergii. Un studiu din 2011, publicat în Jurnalul Ethnopharmacology, a arătat că mușețelul are efecte anti-alergice. Mușețelul inhibă eliberarea de histamine din mastocite, reducând astfel simptomele de rinită alergică.

Mușețelul este foarte bogat în antioxidanți. Reduce inflamația și îmbunătățește digestia. Are efecte relaxante, fiind un bun adjuvant în anxietate și insomnie. Este unul din cele mai cunoscute remedii pentru problemele stomacului și balonare.

Mușețelul este însă contraindicat persoanelor alergice la plantele din familia crizantemelor (Asteraceae).

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Farmer’s Almanac, Fight Allergies Naturally: https://farmersalmanac.com/health/2009/08/30/fight-allergies-naturally/

2. Healh With Foods, Chamomile Tea as a Natural Hay Fever Remedy: http://www.healwithfood.org/allergicrhinitis/chamomile-tea-hay-fever-relief.php

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *