Înlocuiți CAFEAUA de dimineață cu CEAI de CIMBRU și vă veți simți reconfortați toată ziua – Maria Treben

Terapeuta Maria Treben spune în multe cărți că ceaiul de cimbru are un efect tonic și energizant care poate consumat dimineața, în locul cafelei cu cafeină.

Ceaiul de cimbru calmează tusea nervoasă de dimineață, și liniștește stomacul. Are proprietăți antimicrobiene, antiseptice, expectorante și antispasmodice. Este util în infecțiile pieptului (cu flegmă galbenă), diaree și gastroenterită.

Ceai de Cimbru în loc de Cafea

Cimbrul este o mirodenie foarte bogată în nutrienți. Conține cantități bune de vitamina C, fier, mangan, cupru, calciu, acid folic, fosfor, potasiu, vitamina B6, zinc și fibreAre o varietate de antioxidanți importanți – flavonoide (apigenina, naringenina, luteolina și timoina).

Studiile pe animale au arătat că cimbrul oferă protecție antioxidantă membranelor celulare (ale creierului, rinichilor și inimii), datorită conținutului de timol – principalul ulei volatil al plantei. Cimbrul a redus totodată ritmul cardiac la șobolanii cu hipertensiune arterială și a scăzut nivelul colesterolului.

Studiile au arătat că cimbrul are potențialul de a preveni cancerul, datorită conținutului de uleiuri volatile, vitamine, minerale, acidul ursolic și rosmarinic.

Un studiu din 2013 a arătat că unul din uleiurile esențiale din cimbru – carvacrol are efecte asupra activității neuronilor, îmbunătățind starea de spirit.

____________________________________________________________________________________________________

Grecii antici foloseau cimbrul pentru tămâiere și parfumarea locuințelor, iar romanii îl adăugau în brânzeturi și alcool, ca remediu pentru melancolie. Ambele popoare considerau cimbrul ca o plantă care insuflă curaj și energie.

Ceaiul de cimbru se prepară asemenea ceaiurilor obișnuite, folosind 1 linguriță de plantă la 1 cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 30 de secunde, apoi se strecoară. Se bea cu înghițituri mici.

____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Maria Treben, Cimbrul, Alimentația Sănătoasă cu Plante, Editura Accolade Print, București, 1995, p. 61.

2. Colour Energy Works, Thyme – Healing Herbs: http://www.colourenergyworks.co.uk/index.php/thyme-healing-herbs/

3. The World’s Healthiest Foods, Thyme: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=77

4. Health Line, 9 Health Benefits of Thyme: http://www.healthline.com/health/health-benefits-of-thyme#1

5. Mercola, What Is Thyme Good For? http://foodfacts.mercola.com/thyme.html

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Căt, timp pot bea ceai de cimbru ,ajută la amețeli și vărtej,ceaiul ce cimbru slăbește,ămi poate spune cineva ? Mulțumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play