CEAIURI care diminuează senzația de FOAME în timpul POSTULUI

Potrivit Canoanelor Bisericii, Postul Paștelui este unul extrem de riguros și aspru, îndeosebi pentru monahi, dar și pentru mirenii care vor și pot.

În primele 5 zile ale săptămânii se ajunează, adică se mănâncă doar o dată în zi, seara, și atunci hrană uscată (fără ulei, nepreparată termic).

Ceaiuri Care Scad Senzația de Foame

În sâmbete, duminici și sărbători este dezlegare la vin și untdelemn (adică se poate consuma mâncare gătită), de două ori pe zi.

Este bine însă ca fiecare să postească după putere, cu dreaptă socoteală, potrivit sfatului duhovnicului. 

Unele persoane au evlavie și vor să postească aspru, dar nu pot din pricina unei boli sau a slăbiciunii trupului. În cazul lor, părintele duhovnic va rândui un post mai „temperat”.

Cei care pot și vor să postească potrivit rânduielii, pot resimți reacții adverse în primele zile, precum dureri de cap, dureri de stomac, amețeală, senzație puternică de foame, slăbiciune.

Însă pe măsură ce corpul se obișnuiește cu noul program alimentar și rațiile micșorate de mâncare, aceste simptome dispar.

Mâncarea în timpul postului trebuie să fie cât mai naturală și hrănitoare: legume, fructe, verdețuri de sezon, leguminoase, ciuperci, nuci, semințe și cereale integrale.

Pentru a combate senzația de foame, se pot prepara terciuri din fulgi de cereale (ovăz, secară, mei) și puțină apă, cu stafide sau alte fructe uscate, mere rase, banane. Un astfel de preparat ne poate menține sătui pe o perioadă mai lungă de timp. Asemenea și un pumn de semințe sau nuci.

Pe lângă apă, se poate bea câte un ceai de plante care diminuează senzația de foame. Fitoterapeutul Constantin Milică recomandă infuzia de gălbenele, roiniță, sânziene și coada-șoricelului. Ceaiurile se beau călduțe, neîndulcite.

Nu este recomandat să se consume același tip de ceai în fiecare zi. Plantele trebuie alternate, pentru a nu provoca tulburări nedorite în corp.  

La fel de bună este apa călduță cu suc de lămâie, care ajută la curățarea căilor respiratorii și a ficatului.

Postul aspru necesită multă rugăciune pentru a putea fi îndeplinit de cei din lume. Din acest motiv și slujbele Bisericii din această perioadă sunt mai lungi, și deosebit de frumoase și folositoare pentru sporirea noastră duhovnicească.

_________________________________________________________________________________________________

Bibliografie: Prof. Univ. Dr. Constantin Milică, Sănătate Prin posturi și Tratamente Naturiste, Ziarul Lumina: http://ziarullumina.ro/sanatate-prin-posturi-si-tratamente-naturiste-118178.html

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play