CEAI pentru AMEȚELI însoțite de slăbirea MEMORIEI – rețetă dr. Eugen Giurgiu

Dr. Eugen Giurgiu recomandă în cartea sa cu remedii pentru cancer câteva plante care pot ajuta la ameliorarea stărilor de amețeală.

Persoanele slăbite, anemice se plâng adesea că amețesc, însă cauzele pot fi mult mai variate și mai importante.

ceai pentru ameteala si tulburari de memorie

Dacă amețelile sunt frecvente sau intense, trebuie efectuat un consult medical pentru a exclude posibilitatea unor boli de urechi sau a unei alte afecțiuni, precum: intoxicație cu tutun sau alcool, traumatisme, meningită, tulburări psihice, tumori sau hemoragii cerebrale, scleroză în plăci, epilepsie, tromboză, spondiloză, ateroscleroză, sifilis, menopauză.

Tratamentul se va începe după identificarea precisă a cauzei amețelilor. Cele mai bune plante pentru reducerea amețelilor sunt: cimbrul și cimbrișorul, angelica, ghimbirul, menta, rozmarinul, levănțica, păducelul, negrilica, vâscul, ventrilica, virnanțul, leurda.

Rețeta de ceai prezentată mai jos este recomandată persoanelor care pe lângă faptul că amețesc, acuză și tulburări de memorie.

Ceai pentru amețeli și tulburări de memorie

Ingrediente

• 100 g de roiniță
• 30 g de cimbrișor
• 30 g de virnanț (Ruta graveolans)

Preparare

Se amestecă toate plantele și se păstrează într-un borcan de sticlă sau într-o pungă de hârtie. Nu depășiți dozele indicate.

Pentru prepararea unei căni de ceai se folosește 1 lingură de amestec. Plantele se pun la infuzat în 250 ml de apă clocotită. Se acoperă cana și se lasă să stea un sfert de oră, după care se strecoară.

Se bea doar 1 cană de ceai, pe întreg parcursul zilei, cu înghițituri mici.

Contraindicații și precauții

Acest ceai este contraindicat persoanelor cu hipertensiune arterială.

Atenție, virnanțul este asociat cu numeroase contraindicații și efecte secundare, de aceea se impune utilizarea plantei doar sub îndrumarea unui medic. În cantități mari este foarte toxic. La femeile însărcinate, utilizarea acestei plante este strict interzisă, deoarece poate cauza avort.

__________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Eugen Giurgiu, Cancerul. Tratamente Naturiste, Ed. Tritonic, 2008

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play