Clicky

Ceaiuri Pentru Bufeuri și Transpirații Nocturne – 2 Rețete

Bufeurile sunt unul din cele mai neplăcute simptome experimentate de femeile aflate în perioada de premenopauză sau postmenopauză. Aproximativ 75% din femeile care au atins vârsta menopauzei se plâng de frecvența și intensitatea valurilor de căldură din timpul zilei și a transpirațiilor nocturne.

Black Cohosh – Planta Femeilor la Menopauză

Ceaiuri Pentru Bufeuri și Transpirații Nocturne

Ceaiuri Pentru Bufeuri și Transpirații Nocturne

Pe lista cu remedii naturiste pentru menopauză planta Black Cohosh se află pe primele locuri, fiind una din cele mai populare, studiate și eficiente în ameliorarea simptomelor menopauzei.

Efectele sale benefice se extind și asupra psihicului, prin faptul că reduce depresia și anxietate.

Preparatele medicinale pe bază de Black Cohosh sunt realizate din rădăcina și rizomii plantei. Acestea au fost mult timp folosite ca medicament de către americanii nativi. Extrasele din aceste materiale vegetale sunt apreciate pentru proprietățile lor analgezice, sedative și anti-inflamatorii.

Astăzi, Black Cohosh poate fi găsit sub formă de tablete și tinctură, sau ceai. Ceaiul se poate prepara și acasă, în combinație cu alte câteva plante atent selecționate pentru ameliorarea bufeurilor și a transpirațiilor nocturne.

1. Rețetă Ceai pentru bufeuri 

Ingrediente:

• 2 părți de Black Cohosh
• 2 părți de talpa-gâștei
• 2 părți de salvie
• 1 parte de verbină albastră
• 1 parte de Vitex agnus-castus
• câteva frunze de mentă, miere sau ștevie, pentru aromă și gust

Se amestecă toate ierburile într-un bol și se păstrează într-o pungă. Pentru prepararea unei căni de ceai, se ia o linguriță de amestec și se adaugă la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 30 de minute, apoi se strecoară. Se beau 3 căni de ceai pe zi, împărțite în mai multe doze de câte un sfert de cană pe parcursul unei zilei.

2. Rețetă ceai pentru bufeuri și transpirații nocturne

Ingrediente:

• o jumătate de lingură de frunze proaspete de salvie (sau un sfert de lingură de frunze uscate)
• o jumătate de lingură de frunze proaspete de zmeură (sau un sfert de lingură de frunze uscate)
• 200 ml de apă fiartă
• miere sau sirop de arțar ca îndulcitor

Se spală frunzele plantelor și se pun într-o cană. Se toarnă peste ele apa clocotită și se lasă la infuzat 8-10 minute. După ce s-a mai răcit, se adaugă mierea. Se bea câte un pahar mic (30-50 ml) la fiecare 3 ore.

Contraindicațiiși precauții

Black Cohosh este în general o plantă bine tolerată, cu puține efecte secundare. Cu toate acestea, persoanele cu probleme hepatice pre-existente, sau care urmează un tratament pentru ficat ar trebui să evite utilizarea acestei plante sau să consulte medicul personal. Același lucru este valabil pentru femeile care au sau au avut cancer de sân sau cancer uterin, și pentru femeile gravide.

Citeşte mai multe despre:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *