Ceai de Urzică – 7 Beneficii Pentru Sănătate

Urzica (Urtica dioica) este o plantă bună la toate, având efecte detoxifiante, antimicrobiene şi cicatrizante pentru organele interne dar şi pentru piele. Urzica se culege din primăvară până în toamnă, şi se pune la uscat într-un loc umbros şi aerisit. Rădăcina se poate recolta şi în luna octombrie-noiembrie.

ceai de urzica beneficii

Ceai de Urzică – 7 Beneficii Pentru Sănătate

Ceaiul de urzică este o băutură energizantă, vitaminizantă şi regeneratoare. Conţine o serie de vitamine importante pentru sânge, inimă, stomac, rinichi sau răni.

1. Ceai de urzică pentru anemie

Cura cu urzici de primăvară-vară este un mod eficient şi rapid de întărire a organismului şi de combaterea anemiei, care de multe ori se manifestă ca o stare de slăbiciune continuă. Ceaiul de urzică tratează foarte bine avitaminoza, datorită conţinutului mare de fier, calciu şi vitamine, contribuind la echilibrarea funcţiilor de apărare a organismului împotriva bacteriilor, microbilor, viruşilor şi infecţiilor.

2. Ceai de urzică pentru bronşită

Urzica este o sursă excelentă de mucilagii, cu rol în fludificarea secreţiilor bronşice. Ceaiul de urzică are rol expectorant, şi de aceea se poate bea pentru tratarea astmului. De asemenea, datorită efectului calmant, ceaiul de urzică este recomandat în cazul diferitelor forme de tuse.

3.  Ceai de urzică pentru curăţarea sângelui

Ceaiul de urzică are rol purificator asupra întregului organism. Curăţă sângele, activând procesul de formare al leucocitelor, eritricitelor şi trombocitelor. Mai mult, ceaiul de urzici fluidifică şi stimulează circulaţia sângelelui şi reduce nivelul glicemic, fiind un bun aliat pentru bolnavii de diabet. În diabetul zaharat, se bea ceai de urzică în asociere cu teci de fasole şi frunze de dud sau de nuc.

Bea ceai de urzică pentru detoxifierea corpului de metale grele şi alte deşeuri nocive provenite din alimente sau medicamente. Ceaiul de urzică este şi un hemostatic natural, stopând cu succes hemoragiile interne uşoare. Este recomandat şi în menstruaţiile abundente sau neregulate. Femeile pot bea ceai de urzici la menopauză, sau după naştere, pentru hemoragii uterine, sau pentru stimularea lactaţiei şi recuperarea rapidă după naştere.

4. Ceai de urzică pentru slăbit

Efecturl diuretic şi curăţitor al ceaiului îi ajută pe obezi şi supraponderali să slăbească simplu şi sănătos, prin stimularea metabolismului şi eliminarea apei din ţesuturi. Cura de slăbire cu ceai de urzică constă în administrarea a câte 2 litri de ceai de urzică zilnic. Se prepară dintr-o mână de urzici la un litru de apă. Se poate adăuga şi suc de lămâie pentru a-i spori efectul de slăbire. Se bea neîndulcit, dimineaţa câte 2 căni în jumătate de oră, cu înghiţuri mici. Ceaiul trebuie să fie călduţ. Apoi, se continuă cu câte o cană înainte de mese, sau oricând apare senzaţia de sete. Cura de slăbire şi detoxifiere cu ceai de urzică se face 20-30 de zile.

5. Ceai de urzică pentru rinichi şi reumatism

Se bea ceai de urzică pentru curăţarea rinichilor şi eliminarea nisipului. Efectul diuretic ajută de asemenea la eliminarea acidului uric şi a clorurilor, ameliorând considerabil durerile reumatice şi de gută, de osteoartrită, tendinite, bursite sau artrită reumatoidă. În aceste cazuri, se vor aplica frunze de urzică zdrobite.

6. Ceai de urzică pentru piele

Aplicat extern, ceaiul de urzică face tenul curat şi sănătos. Compresele cu ceai de urzici fac minuni în refacerea ţesuturilor şi vindecarea rănilor greu cicatrizante, a ulcerului varicos, a supuraţiilor şi a hemoroizilor sângeroşi. Se va folosi decoct de frunze şi rădăcină de urzică sub formă de băi.

Ceaiul de urzică pentru păr este un remediu ieftin şi salvator pentru cei care confruntă cu mătreaţă sau căderea părului. Se recomandă rădăcină de urzică şi rădăcină de brusture pentru spălarea şi întărirea părului.

Cum se prepară ceaiul de urzică

Infuzia este cel mai bun mod de preparare a urzicii. Se foloseşte de regulă o lingură de plantă la o cană de apă clocotită, infuzată 5-7 minute. Se beau 2-3 căni pe zi, cel puţin o lună, pentru detoxifiere, slăbit sau remineralizarea organismului.

Ceai de urzică – Contraindicaţii şi precauţii

Ceaiul de urzică administrat mult timp poate porduce un discomfort gastro-intestinal. Nu se bea pe perioada sarcinii, deoarece poate produce avort.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. este de prisos sa mai comentez ceva am doar a va spune ca sunteti divini prin faptul ca publicati asemenea leacuri naturale la indemana orcarui om ps.sunteti exceptionali,va multumesc.

  2. Este mai eficace sucul de urzica.

  3. Da,da unde-l gasim acu` iarna?!…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.