USTUROIUL crud ne poate apăra de efectele devastatoare ale POLUĂRII

Poluarea a devenit o problemă de sănătate publică la nivel mondial, care afectează nu numai aerul, ci și solul și apele, și implicit hrana noastră și produsele pe care le folosim zi de zi.

Riscul de cancer din cauza poluării este și mai mare la persoanele care fumează. Cercetările au arătat că usturoiul ne poate apăra împotriva unuia dintre cele mai populare tipuri de cancere asociate cu fumatul: cancerul pulmonar.

Usturoi

Usturoi

Potrivit unui studiu publicat în Cancer Prevention Research, persoanele care consumă usturoi crud cu regularitate au un risc cu 44% mai mic de a face cancer la plămâni.

Cercetătorii chinezi de la Centrul Provincial pentru Controlul Bolilor Jiangsu au analizat 1.400 de cazuri de cancer pulmonar și au urmărit obiceiurile alimentare a 4.500 de adulți sănătoși. Au descoperit că usturoiul este unul din cele mai eficiente mijloace pentru reducerea riscului acestei boli.

Acest studiu se adaugă unei baze de date bogate în studii care au demonstrat că usturoiul are proprietăți anticancerigene, antitumorale și chemo-preventive.

Studiile au arătat că usturoiul ne poate apăra și de bolile cardiovasculare. Poluarea industrială și a traficului înrăutățește bolile de inimă.

Mai mult, un studiu recent a arătat că expunerea la particulele poluante fine din aer (numite PM 2.5) produce modificări inflamatoare la nivelul celulelor imune și daune la nivelul vaselor de sânge, crescând riscul de evenimente cardiovasculare (atac de cord și accident vascular cerebral) inclusiv la persoanele tinere.

Aceste modificări pot fi măsurate în sânge.

Alte beneficii ale consumului de usturoi

Pe lângă faptul că reduce riscul de cancer, consumul de usturoi are multe alte beneficii asupra sănătății, datorate compușilor antioxidanți și suflurici:

– elimină radicalii liberi din corp
– omoară bacteriile
– combate gripa și răcelile
– reduce inflamațiile, artrita, psoriazisul
– ajută la scăderea în greutate
– reduce depozitele de grăsime
– are proprietăți antiufungice

La nivel extern, usturoiul reduce acneea, întărește firul de păr, previne pierderea părului. Se freacă rădăcina părului cu un cățel de usturoi tăiat, cu partea zemoasă.

Surse articol:
1. http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_industryhealthiermedica186.htm
2. http://www.foxnews.com/health/2016/10/27/pollution-particles-damage-blood-vessels-may-lead-to-heart-disease.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play