Semințele de IN mișcorează TUMORILE și previn CANCERUL de SÂN

Deși sunt asociate mai mult cu un mic-dejun sănătos, semințele de in sunt mai mult decât un remediu împotriva constipației. Studiile au demonstrat că acestea au puterea de a reduce tumorile mamare și mortalitatea cauzată de cancerul de sân.

Un studiu realizat de cercetătorii canadieni de la Universitatea din Toronto – Departamentul de Științe Nutriționale, a arătat că semințele de in alterează markerii biologici tumorali la femeile cu cancer de sân, aflate în perioada de post-menopauză.

Semințe de In - Cancer la Sân

Semințe de In – Cancer la Sân

Studiile pe animale de laborator au arătat că semințele de in pot reduce creșterea tumorilor la șobolani cu cancer la sân. Aceste rezultate au fost confirmate și de studiile clinice realizate pe paciente diagnosticate recent cu cancer mamar.

Femeile participante la acest studiu au fost împărțite în două grupuri. Un grup a primit câte o brioșă pe zi, preparată cu 25 g de semințe de in, iar grupul de control a primit o brioșă placebo.

Rezultatele au fost uimitoare. Semințele de in au redus dimensiunea tumorilor și au crescut apoptoza (moartea programată a celulelor canceroase). Aceste efecte nu au fost observate și la grupul de control.

Datorită acestor rezultate, cercetătorii cred că semințele de in au un potențial clinic notabil de a reduce creșterea tumorilor la femeile cu cancer mamar. Consumul de semințe de in poate fi totodată considerat o măsură simplă și sigură de prevenire a cancerului de sân la femeile aflate în perioada de menopauză sau post-menopauză.

Secretul semințelor de in este conținutul bogat de lignani. Femeile din acest studiu care au consumat semințe de in au avut niveluri mari mari de lignani în urina eliminată. Pentru cei care nu știu, lignanii sunt fitoestrogeni (hormoni din plante) cu o acțiune estrogenică ușoară. Aceștia ajută atât la prevenirea cancerului, cât și la tratarea lui, prin faptul că modifică celulele canceroase și încetinesc proliferarea și migrarea lor în corp.

Efectele lor protectoare au fost constatate îndeosebi în cancerele de natură hormonală, precum cancerul mamar, ovarian și de prostată.

Lignanii reduc de asemenea riscul bolilor cardiovasculare, și ajută la scăderea colesterolului și glicemiei. Semințele de in sunt cea mai bună sursă de lignani, însă putem găsi acești compuși și în alte alimente vegetale, precum semințe de mac, semințe de susan, semințe de dovleac sau semințe de chia.

Pentru a fi mai ușor digerate și absorbite complet în corp, semințele de in trebuie măcinate înainte de ingerare.

Sursă: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15897583

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.