Clicky

CEAIUL VERDE cu LĂMÂIE reduce riscul de CANCER OVARIAN

Peste 1.500 de cazuri noi de cancer ovarian sunt înregistrate în fiecare an la noi în țară. Este a 5-a formă de cancer cea mai frecvent depistată în România. Cele mai predispuse sunt femeile cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani, sau 60 și 70 de ani.

Comparativ cu cancerul de sân, cancerul ovarian este una din bolile maligne cu cele mai mici șanse de supraviețuire. Datele statistice au arătat că doar un procent de 45% din femeile diagnosticate cu cancer ovarian au o speranță de viață de 5 ani.

Ceai Verde cu Lămâie - Cancer Ovarian

Ceai Verde cu Lămâie – Cancer Ovarian

Vestea bună este că cele mai multe tipuri de cancer pot fi evitate sau prevenite cu ajutorul alimentației. Cercetările în acest domeniu se înmulțesc de la an la an. Studiile au arătat că femeile care consumă alimente bogate în antioxidanți de tipul flavonolilor și flavononi au un risc mai mic de a dezvolta cancer ovarian epitelial.

Oamenii de știință de la Universitatea din Anglia de Est și Universitatea Harvard au realizat un studiu amplu și au descoperit că ceaiul verde, fructele citrice și sucurile de fructe pot reduce riscul cancerului ovarian.

Echipa de cercetători a analizat obiceiurile alimentare a 171.940 de femei cu vârsta cuprinsă în 25 și 55 de ani, pe o perioadă de mai bine de 30 de ani.

Femeile care au consumat alimente și băuturi bogate în flavonoide – flavonoli (regăsiți în ceai verde, vin roșu, mere și struguri) și flavononi (regăsiți în fructele citrice și în sucurile naturale) – au avut un risc mai mic de a dezvolta cancer ovarian. De asemenea, câteva căni de ceai negru pe zi a fost asociat cu o reducere de 31% a riscului.

Este primul studiu de amploare care a analizat efectele antioxidanților alimentari asupra incidenței cancerului ovarian.

O metodă simplă de a ne proteja de cancer este așadar să bem cel puțin o cană de ceai verde cu lămâie pe zi. Ceaiul verde a fost asociat cu reducerea mai multor tipuri de cancer. Mai multe detalii aici.

Sursă: http://www.foodconsumer.org/newsite/Nutrition/Food/tea_and_citrus_products_1028140420.html

Citeşte mai multe despre:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *