TURMERICUL, fratele ghimbirului, previne și ajută la tratarea cancerului

Indienii l-au folosit de mii de ani pentru curățarea organismului, dar turmericul (curcuma longa) a fost descoperit abia de curând de cercetători, ca un medicament cu un potențial uimitor de tratarea a bolilor. Studiile clinice au demonstrat că acest condiment oriental, rudă apropiată cu ghimbirul, este un miracol al naturii, care poate ajuta inclusiv la tratarea și prevenirea cancerului, și a celor mai severe boli.

Turmericul și Cancerul

Turmericul și Cancerul

Turmericul are foarte mulți susținători în lupta contra cancerului – UCLA (Universitatea din California, Los Angeles), Centrul de Cancer Anderson și Școala de Medicină Emor și Universitatea Tufts. De ce? Pentru că turmericul este un antioxidant puternic, despre care s-a descoperit că deține proprietăți antibacteriene, antivirale, antiinflamatorii, și un potențial uimitor împotriva cancerului.

Acțiunea anti-cancer a turmericul

Turmericul, sau șofranul indian, este probabil unul din cele mai studiate remedii naturiste pentru cancer. Cercetările ample din ultimii 50 de ani au arătat că turmericul este un ingredient esențial în lupta împotriva acestei boli necruțătoare. Experții din centrele pentru cancer din America nu spun că turmericul tratează cancerul în mod independent de alte tratamente, ci se arată entuziaști de rolul important pe care acesta îl joacă în procesul complex de vindecare a cancerului.

Cea mai importantă activitate anti-cancer a acestui condiment este stoparea acțiunii enzimei COX-2, despre care se știe că produce o inflamație precursoare a cancerului.

De asemenea, turmericul inhibă factorii de creștere a tumorilor epiteliale vasculare. Fiecare tumoră are nevoie de o aprovizionare cu sânge, iar cucurma stopează acei factori de creștere.

– Turmericul “re-trezește” o genă cheie supresoare a tumorilor
– Inhibă metastazele
– Distruge celulele canceroase (celulele B de limfom)
– Previne regenerarea celulelor stem canceroase care stau în centrul celor mai multe tumori

Doctorul profesorul Bharat Aggarwal de la Departamentul Centrului de Cancer Andersons a condus numeroase studii, în care a demonstrat că la bolnavii de cancer (pancreatic de pildă) fără chimioterapie, turmericul a redus dimensiunea tumorii. Acesta crede că turmericul este eficace în mai multe tipuri de cancer, din cauză că suprimă angiogeneza (creșterea vaselor de sânge esențiale pentru dezvoltarea unei tumori). “Nu există nici un tip de cancer asupra căruia turmericul să nu aibă un impact. Motivul pentru care cucurma este atât de eficientă împotriva cancerului este că acesta lovește nu doar o singură țintă sau un singur sistem de semnalizare celulară, ci zeci de obective implicate în cancer.”

Studiile au arătat că turmericul are un efect anti-cancer sinergetic împreună cu resveratrolul și un antioxidant (EGCG) din ceaiul verde. Conform Societății American de Cancer, absorbția turmericului poate fi îmbunătățită de 1 lingură de ulei de măsline și un praf de piper negru.

Conform medicinei antice, turmericul este un panaceu

Turmericul/curcuma are o aromă plăcută și o nuanță galben distinctă, care îmbogățește atât gustul, cât și culoarea mâncărurilor. Poate fi găsit în magazine ca și condiment, sub formă de pulbere sau rădăcină. Îl puteți adăuga la supe, fripturi, orez, cartofi sau paste.

A fost folosit în medicina Ayurveda de mii de ani ca un purificator pentru corp. Acest condiment lucrează la numeroase niveluri:

– Curăță, detoxifică și protejează ficatul de leziuni
– Reglează metabolismul
– Poate fi folosit pentru dezinfectarea rănilor și arsurilor
– Previne cancerul și inhibă dezvoltarea cancerului deja instalat
– Previne melanomul și creșterea acestuia
– Reduce riscul de leucemie la copii
– Previne creșterea cancerului de sân
– Protejează împotriva cancerului tiroidian
– Previne dezvoltarea bolii Alzheimer
– Este un tratament natural pentru durere
– Previne creșterea metastazelor în mai multe tipuri de cancer
– Ajută la tratarea psoriazisului și a altor boli de piele
– Ajută la pierderea în greutate
– Este un remediu excelent pentru artrită și reumatism
– Inhibă acțiunea nocivă a bacteriilor în stomac și intestin (Helicobacter pylori). Indienii foloseau extern cataplasmele cu turmeric pentru uciderea bacteriilor.
– Are o acțiune anti-inflamatorie puternică împotriva enzimelor pre-inflamatorii care cauzează cancerul. Japonezii spun că turmericul acționează în acest sens la fel ca și salicina din aspirină.
– Crește nivelurile de glutation celular. Glutationul este un antioxidant intracelular crucial, care ajută celulele la menținerea unor niveluri de oxigen optime și la combaterea efectelor hormonilor de stres.
– Are o capacitatea antioxidantă puternică. Potrivit cercetătorilor germani, extractul de turmeric s-a dovedit în studiile clinice mai puternic decât usturoiul, Omega-3 și gheara diavolului.
– Previne și chiar ajută la tratarea cancerului. Curcuma suprimă formarea și dezvoltarea tumorilor și apariția metastazelor.

Surse:

The Top Four Cancer-Fighting Spices

http://www.cancer.org/treatment/treatmentsandsideeffects/complementaryandalternativemedicine/herbsvitaminsandminerals/turmeric

http://www.canceractive.com/cancer-active-page-link.aspx?n=1571

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. este foarte bun, eu il folosesc la orice fel de mancare, in salate sau pur si simplu il presar pe felia de paine cu unt.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.