ULEIUL de TĂMÂIE ajută la prevenirea și tratarea mai multor tipuri de CANCER (+ moduri de utilizare)

Tămâia este utilizată de peste 5.000 de ani în ritualurile religioase, parfumerie, aromaterapie și medicină.

Susține sistemul imunitar, combate infecțiile, îmbunătățește simptomele de anxietate, ajută la vindecarea pielii, reduce acneea și cicatricile și poate fi folosită în prevenirea și tratarea cancerului.

Tămâie

Cercetătorii polonezi spun că în medicina tradițională estică tămâia este apreciată pentru proprietățile sale antiinflamatoare, antiseptice, anxiolitice, anti-nevrotice și expectorante.

Dacă în mod tradițional a fost folosit pentru afecțiunile pielii și ale sistemului nervos, studiile recente au arătat că acesta ar putea avea efecte potențiale și asupra creșterii tumorilor și a cancerului.

Studiile moderne au arătat că tămâia are efect tranchilizante, analgezice și antibacteriene. Extractele de Boswellia s-au dovedit eficiente în reducerea afecțiunilor inflamatorii (reumatism, colită ulcerativă, sindromul colonului iritabil, bronșită și sinuzită).

Uleiul esențial de tămâie extras din rășina aromată obținută din copacii din genul Boswellia este bogat în antioxidanți și compuși activi (sesquiterpeni, monoterpeni și ketoni). Conține mono (13%) și diterpeni (40%).

Acidul boswelic a demonstrat efecte anti-proliferative asupra tumorilor. Reduce riscul stresului oxidativ și a bolilor cronice, inclusiv a cancerului. Inhibă înmulțirea celulelor tumorale în leucemie și glioblastom (tumoare cerebrală malignă). Combate dezvoltarea tumorilor și prin faptul că stimulează moartea programată a celulelor maligne (apoptoza).

Cercetările realizate la Universitatea din Leicester din UK au arătat în premieră că un compus din tămâie, numit AKBA (acetl-11-acid keto-beta-boswellic) țintește celulele canceroase în stadiul final de cancer ovarian. După un an de studiu în vitro, rezultatele au arătat că acest compus ucide celulele cancerului de sân.

Studiile clinice au asociat de asemenea AKBA cu combaterea cancerului cerebral, mamar, pancreatic, stomacal, de colon și de prostată.

_________________________________________________________________________________________________________

Moduri de utilizare

Uleiul esențial de tămâie poate fi folosit pentru îmbunătățirea simptomelor cancerului de sân, de piele și a cancerului ovarian.

La primele semne ale cancerului de piele, precum modificări sau crescături decolorate, se pot aplica 4-5 picături de ulei esențial de tămâie diluat cu un ulei vegetal pe locurile afectate, pentru a încetini răspândirea carcinomului. 

În cancerul de sân se pot lua capsule cu ulei de tămâie, sau se poate aplica pe sâni un amestec de 4-5 picături de ulei esențial de tămâie și 30 ml de ulei de măsline. Acest masaj poate încetini răspândirea creșterii celulelor canceroase.

În cancerul ovarian cercetările sunt mai limitate, însă acest ulei ar putea fi util prin reducerea inflamației și stimularea imunității.

Studiile au arătat că extractul de Boswellia poate neutraliza celulele cancerului vezical prin inducerea apoptozei (moartea programată a celulelor).

Simptomele cancerului cerebral pot fi ameliorate prin folosirea aromaterapiei cu ulei esențial de tămâie sau prin ingerarea acestui ulei.

_________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Al-Yasiry AR., Kiczorowska B., Frankincense–therapeutic properties, Postepy Hig Med Dosw: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27117114

2. Dr. Axe, Frankincense Oil: A Natural Treatment for Cancer? https://draxe.com/frankincense-oil-cancer/

3. Organic Facts, How To Use Frankincense Oil For Cancer: https://www.organicfacts.net/frankincense-oil-cancer.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.