GELUL de ALOE vera ajută la dizolvarea TUMORILOR

Beneficiile acestei plante miraculoase nu se rezumă doar la vindecarea rănilor. Ele merg mult mai departe de industria cosmetică.

Aloe vera a demonstrat proprietăți imunomodulatoare, anticancerigene, antiinflamatoare și antifungice.

Gel de aloe vera

Gelul conținut de frunzele acestei plante conțin cel puțin două tipuri de substanțe despre care se crede că ar avea o activitate anticancerigenă: glicoproteine (lectine) și polizaharide.

Mai multe studii au arătat că gelul de aloe vera prezintă o activitate antitumorală. Mai exact, acesta reduce dimensiunea, greutatea tumorii și necroza tumorală, și crește rata de supraviețuire.

O acțiune indirectă a acestei plante împotriva cancerului este stimularea răspunsurilor imune ale organismului.

______________________________________________________________________________________________________

Foarte mulți autori recomandă aloe vera pentru întărirea sănătății, prevenirea și combaterea unui spectru larg de boli. Una din cele mai faimoase rețete este maceratul de aloe cu miere și vin roșu. Biologul Virginia Ciocan și biochimistul Eugen Giurgiu prezintă această rețetă în cărțile lor. 

Se folosesc frunzele de la o plantă matură, de 3-5 ani și 1,5 kg. Cu o săptămână înainte de a recolta frunzele nu se mai udă deloc.

Frunzele se spală, se dau prin mașina de tocat sau prin robot și se amestecă apoi cu 2,5 kg de miere și 3,5 kg de vin roșu. Preparatul bine omogenizat se transferă într-un borcan mare de sticlă, care se înfășoară într-un material închis la culoare pentru a-l feri de lumină.

Se lasă 5 zile la macerat, apoi se poate începe tratamentul. Se ia câte 1 lingură, de 3 ori p e zi, cu o oră înaintea meselor principale.

Începând din a două săptămână, dacă organismul tolerează bine acest remediu, se poate crește doza la 2 linguri odată, de 3 ori pe zi.

Cura durează 6 săptămâni, și după o pauză de 10 zile, se poate repeta. Are o acțiune detoxifiantă puternică, prin care ajută la vindecarea bolii.

______________________________________________________________________________________________________

Precauții și contraindicații

Atenție! Un studiu din 2011 a arătat că extractul obținut din planta întreagă de aloe vera, administrat timp de 2 ani la șobolani, a dus la apariția de tumori intestinale. Principalul suspect este o substanță din aloe numită aloin A (aloină).

Această substanță este seva galbenă-maronie din stratul exterior al frunzei, care are efecte laxative puternice, și care nu este sigură pentru consum. Din acest motiv nu este indicat să mixați frunzele întregi (și să consumați preparatul obținut sau să îl folosiți la alte rețete precum cea de mai sus), ci să folosiți doar gelul pur.

Acesta se poate extrage după o metodă simplăCea mai bună variantă este însă să folosiți gelul de aloe din magazinele naturiste, care a fost filtrat și care nu conține această substanță. Pentru dizolvarea tumorilor se vor urma indicațiile de pe prospect.

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Vinay K. Gupta and Seema Malhotra, Pharmacological attribute of Aloe vera: Revalidation through experimental and clinical studies, Ayu. 2012: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3611630/

2. Eugen Giurgiu, Aloe vera, Cancerul – Tratamente Naturiste

3. New Scientist, Aloe vera extract gave rats tumours: https://www.newscientist.com/article/dn20365-aloe-vera-extract-gave-rats-tumours/

4. Aloe 1, What Is Aloin? https://aloe1.com/what-is-aloin/

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *