VÂSCUL, o plantă biblică de care CANCERUL se teme (studii)
Vâscul (Viscum album) este una din cele mai puternice plante medicinale pe care Dumnezeu le-a sădit în natură pentru vindecarea noastră. Studiile recente au arătat că vâscul are potențialul de a trata bolnavii de cancer.
Vâscul este o plantă parazită, care trăiește pe diferite specii de copaci, hrănindu-se cu apa și nutrienții acestora. Extractele și preparatele pe bază de vâsc sunt folosite de zeci de ani în domeniul cancerului. Prima utilizare a acestei plante în tratarea pacienților cu cancer datează din anul 1920.
Această plantă a fost utilizată pentru prima dată de fondatorii metodei medicale antroposofice, Rudolf Steiner și Ita Wegman. Medicina antroposofică vine în completarea medicinei convenționale prin medicamente obținute din substanțe vegetale, minerale și animale.
În prezent, extractele din vâsc sunt cel mai adesea prescrise în cadrul terapiilor neconvenționale, în unele țări din Europa, mai ales în Germania. Acestea se administrează de regulă sub forma unor injecții subcutanate.
O recenzie realizată de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie Techinion din Israel – Centrul Medical și Facultatea de Medicină Rambam, Departamentul de Oncologie, arată că există peste 15 studii clinice prospective în care pacienți cu diferite tipuri de boli maligne sunt tratați cu extract de vâsc.
Cercetătorii au remarcat efectele benefice ale vâscului în ceea ce privește rata de răspuns, rata de supraviețuire, calitatea vieții și reducerea efectelor secundare ale tratamentului oncologic standard. Vâscul a demonstrat demonstrat efecte imunostimulatoare, citotoxice și pro-apoptotice (induce moartea programată a celulelor canceroase) în studii clinice în vitro. În studiile umane, efectele secundare ale tratamentului cu vâsc sunt minime.
Atenție! Bobițele de vâsc sunt toxice, și nu trebuie administrate intern. În tratamentul intern se folosesc doar frunzele și tulpinile mici, spune terapeuta austriacă Maria Treben. Acestea se culeg de două ori pe an: de la începutul lunii octombrie până la jumătate lunii decembrie, și în perioada martie-aprilie. Frunzele și tulpinile se usucă, și apoi se pot folosi sub formă de infuzie, tinctură sau suc.
Vâscul care crește pe plop și stejar, pe măr, păr și prun, pe brad și pe pin are cel mai mare potențial terapeutic.
Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16450726
2. „Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben
Vreau textul din Biblie sa vad si eu.