Hormonii de STRES fac celule CANCEROASE REZISTENTE la tratament

Pe lângă poluare, expunerea la radiații și toxine și nesănătoasă, un alt factor major cancerigen este stresul. Un studiu recent a arătat că stresul are un impact fiziologic semnificativ asupra progresiei celulelor canceroase.

Studiul a apărut în Jurnalul American Cancer Genetics and Cytogenetics și a arătat că hormonul de stres numit adrenalină face celulele cancerului de colon rezistente la tratamentul convențional.

Stresul Face Cancerul Rezistent la Tratament

Stresul Face Cancerul Rezistent la Tratament

Adrenalina este numită „hormon de stres” deoarece este secretată în sânge în condiții de stres maxim sau în situații de pericol.

Atunci când adrenalina este eliberată în sânge în cantități mari sau pe termen lung, pot să apară unele probleme de sănătate la nivelul inimii sau a sistemului nervos, precum insuficiență cardiacă, nervozitate sau insomnie.

Mai mult decât, cercetătorii au remarcat că atunci când nivelul adrenalinei crește în interiorul celulelor canceroase, acestea excretă mai ușor medicamentele care le pot afecta, precum chimioterapicele.

Vedem așadar că stresul este extrem periculos pentru persoanele bolnave de cancer, deoarece reduce eficiența tratamentului, întrucât hormonii de stres au capacitatea de a transforma celulelor normale canceroase în celule rezistente la medicamente.

Un alt studiu amplu, publicat de curând în Jurnalul de Medicină din New England a arătat că la persoanele diagnosticate cu cancer, stresul poate fi la fel de letal ca și boala în sine, sau chiar mai periculos.

Cercetătorii au analizat 500.000 de persoane diagnosticate cu cancer și au observat că riscul de suicid a fost de 12 ori mai mare în prima săptămână după primirea diagnosticului, iar riscul unui deces cardiac a fost de 6 ori mai mare.

Cum putem reduce nivelul stresului

Cercetătorii de la Mayo Clinic susțin că stresul este molipsitor. Nivelul de cortizol crește cu 40% la persoanele care trăiesc lângă un om stresat, precum și la cei care vizionează un filmuleț cu situații stresate.

O metodă simplă prin care putem reduce nivelul de stres este folosirea uleiurilor esențiale sub formă de aromaterapie. Cercetătorii au descoperit că simpla inhalare a uleiului esențial de trandafir poate reduce concentrațiile de adrenalină din sânge cu 30%.

Consumul zilnic de ciocolată neagră (câte 40 de g/zi) poate reduce diferiți indicatori metabolici de stres. Alimentele bogate în triptofan (banane, lapte, ouă, brânză, pește, soia, alune, curmale, carne de pui și curcan) sunt de asemenea utile în combaterea stresului, întrucât acest aminoacid ajută la reducerea cortizolului din sânge și a concentrațiilor de adrenalină.

Pe această pagină puteți găsi mai multe remedii naturale împotriva stresului.

Sursă:http://www.greenmedinfo.com/blog/stress-hormones-found-make-cancer-resistant-treatment

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.