USTUROIUL poate distruge cel mai agresiv tip de CANCER MAMAR – cancerul de sân triplu negativ

În ultimii ani, cercetătorii au descoperit că unele alimente banale conțin compuși cu un potențial anticancerigen remarcabil. În acest domeniu, s-au evidențiat în special legumele din familia allium (usturoiul și ceapa) și a cruciferelor (varza, broccoli și conopida).

Un studiu recent (2015), realizat în laboratorul de la Școala de Farmacie de la Universitatea de Medicină Chineză din Nanjing, a arătat că un compus din usturoi poate combate cancerul de sân triplu negativ.

Usturoiul Distruge Celulele Cancerului de Sân Triplu Negativ

Usturoiul Distruge Celulele Cancerului de Sân Triplu Negativ

Acest compus se numește dialil trisulfid (DATS). Conține cea mai mare cantitate de atomi de sulf dintre toți compușii organosulfurici regăsiți în usturoi.

Cancerul de sân triplu negativ este cea mai agresivă formă de cancer mamar, și cea mai greu de tratat, din cauză că tumorile se răspândesc extrem de repede. Afectează în special femeile tinere, cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani. Nici cele mai puternice medicamente anticancerigene convenționale nu au succes împotriva acestui tip de cancer.

Eficiența usturoiului se datorează tocmai faptului că DATS împiedică răspândirea celulelor maligne prin întreruperea capacității lor de a-și fabrica proteine și enzime cheie.

Cercetătorii chinezi au tratat celulele cancerului de sân triplu negativ cu diferite concentrații de DATS și au obținut rezultate extraordinare. DATS a suprimat în mod evident migrația și invazia celulară.

Studiile pe oameni au confirmat că usturoiul reduce semnificativ riscul mai multor tipuri de cancere:

– cancerul de sân cu 75%
– cancerul pancreatic cu 54%
– cancerul de prostată cu 53%
– cancerul pulmonar cu 44%

Pe lângă acest efect profilactic remarcabil, consumul regulat de usturoi reduce riscul bolilor cardiovasculare și a diabetului. Usturoiul ajută la scăderea tensiunii arteriale, colesterolului, trigliceridelor și glicemiei, și încetinește rigidizarea arterelor la persoanele vârstnice.

Cum se consumă “terapeutic” usturoiul

Usturoiul se zdrobește și se lasă să stea 5 minute, apoi se consumă. Acest lucru permite eliberarea compușilor anticancerigeni tiosulfinați, din care face parte și dialil trisulfid.

Sursă: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25927362

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. Da asta e usturoi Bio nu cel adus import din China noi nu avem destul ne aduceti voi import de usturoi chinezesc ca sa ne imbolnavim sigur si incet.

  2. Maria Adela

    Ce mai avem ceva romanesc ! Pacat. Am tot interesul sa consum usturoi . Peste o luna jumatate voi face o ecografie. Am toata increderea in produsele anticancerigene . Doamne ajuta ne tuturor.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.