SALVIA ucide celulele CANCERULUI de PLĂMÂN (studii)

Diferite studii științifice au arătat că există o legătură importantă în consumul de salvie și sănătatea aparatului respirator. Cercetătorii au descoperit recent că uleiul de salvie poate ucide celulele canceroase pulmonare în proporție de 68%.

Un studiu realizat de italieni a arătat că dieta mediteraneană are efecte protectoare împotriva cancerului pulmonar. Consumul de morcovi, tomate, carne albă, ulei de măsline și salvie au avut cele mai bune efecte. Când aceste alimente au fost consumate simultan, cercetătorii au observat că cel mai mare efect împotriva cancerului de plămân l-au avut uleiul de măsline și salvia.

Salvia - Cancer Pulmonar

Salvia – Cancer Pulmonar

Salvia conține uleiuri volatile cu proprietăți antibacteriene, antiseptice și expectorante, care îi dau acestei plante nu doar o aromă deosebită, ci și puterea de a ajuta la tratarea afecțiunilor respiratorii și pulmonare.

Ceaiul de salvie este de altfel un remediu bine-cunoscut pentru tuse și dureri în gât. Salvia ajută la eliminarea excesului de mucus din tractul respirator, fiind eficientă chiar și în cazurile grave de hemoptizie sau hemoragiile pulmonare cauzate de o infecție respiratorie.

Uleiurile volatile din salvie – tujon, camfor, salvene și terpene au proprietăți aromatice puternice, care prin inhalare pot ajuta la tratarea sinuzitei și a congestiei pulmonare. În acest scop, se pot face inhalații cu infuzie de salvie.

Salvia poate ajuta la prevenirea cancerului datorită unor compuși antioxidanți și anticancerigeni: cineol, carnozol, acid cafeic și acid clorogenic.

Două studii realizate pe populația din Italia a arătat că persoanele care consumă salvie cu regularitate au un risc cu 57% mai mic de a dezvolta cancer pulmonar, iar cei care consumă salvie cel puțin o dată pe săptămână, au un risc de 32% mai mic de a dezvolta melanom.

Salvia ajută de asemenea la îmbunătățirea memoriei și a performanței cognitive la persoanele cu Alzheimer.

__________________________________________________________________________________________

Surse articol:

http://www.ajpct.org/index.php/AJPCT/article/view/198
http://www.livestrong.com/article/277301-what-are-the-benefits-of-sage-tea-for-lung-problems/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12925301

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Am observat,spitalul de oncologie e gol….se transformă în mall..

  2. Depinde de stadiul bolii , pe mama nu a mai salvat-o D-zeu sa o odihneasca cu drepții!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.