ALIMENTE bogate în APIGENINĂ – o substanță care poate ucide celulele canceroase

O dietă sănătoasă, combinată cu mișcare fizică regulată și o greutate corporală normală poate ajuta la prevenirea diferitelor tipuri de cancere.

Alimente Bogate în Apigenină

Alimente Bogate în Apigenină

Conform cercetătorilor, 50% din cancere pot fi prevenite prin evitarea fumatului, alimentelor procesate și rafinate, expunerea excesivă la soare și la toxinele din aer, mediul de lucru, produsele pentru îngrijirea casei sau corpului.

Ce este apigenina

Fructele și legume sunt atât de intens recomandate deoarece acestea conțin cantități mari de molecule care au un potențial antioxidant, antiinflamator și anticancerigen puternic. Carotenoidele, polifenolii, izoflavonele, catechinele, sulforafanul și apigenina sunt doar câțiva astfel de compuși regăsiți în alimentele vegetale care pot reduce riscul unor tipuri diverse de cancere umane.

Apigenina este un flavonoid bioactiv din plante, care are a dovedit proprietăți antiinflamatoare, antioxidante și anticancerigene. Studiile epidemiologice au asociat dietele bogate în flavonoide cu un risc redus de cancer mamar, digestiv, de prostată, de piele și de anumite malignități hematologice.

Cercetările au arătat de asemenea că apigenina are un efect protector asupra unor boli afectate de procesul oxidativ: bolile cardiovasculare și tulburările neurologice.

Comparativ cu alte flavonoide, apigenina a suscitat mai mult interesul cercetătorilor datorită efectelor uimitoare asupra celulelor canceroase și asupra celor normale:

• antioxidante (elimină radicalii liberi)
• anti-mutagenice
• antiinflamatoare
• antivirale
• purgative

Surse naturale de apigenină

Acest compus anticancerigen este prezent din abundență în unele fructe, legume și zarzavaturi:

– Pătrunjel
– Țelină
– Ceapă
– Portocale
– Grepfruit
– Germeni de grâu
– Vinul roșu natural (de țară)
– Berea produsă din ingrediente naturale
– Infuzia de mușețel (conține concentrații maxime de apigenină)
– Rozmarin, busuioc, cimbru, oregano, coriandru, cuișoare
– Mentă
– Spanac
– Anghinare
– Lemn-dulce

Apigenina a fost studiată cu rezultate bune pentru următoarele tipuri de cancer:

– neuroblastom (un tip de cancer care se dezvoltă în celulele nervoase din diferite zone ale corpului; este foarte popular la copii)
– cancer de sân
– cancer de colon
– cancer de plămâni
– cancer la ficat
– cancer gastric
– cancer cervical
– cancer endometrial
– cancer ovarian
– cancer de prostată
– cancer tiroidian
– cancer hematologic
– cancer de piele

Deși apigenina are un potențial mare de a fi dezvoltată ca un agent anticancerigen, este nevoie de mai multe studii pentru a stabili dozele și formele optime de administrare, pentru prevenirea și tratarea cancerului.

Sursă: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2874462/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.