Tinctură de TUIA pentru tumori benigne (noduli la sân, fibrom, chisturi ovariene, polipi, cancer genitale, de rect de prostată)

Tuia este o plantă decorativă care face parte din familia rășinoaselor. Indienii numesc această plantă “arborele vieții”, datorită proprietăților sale terapeutice puternice. Nativii din America de Nord utilzau tuia ca remediu pentru tumorile benigne și diferite tipuri de cancer. Studiile științifice au confirmat puterile vindecătoare ale acestei plante.

Tuia

Tuia

Tuia are proprietăți imunitare puternice, care ajută organismul să lupte împotriva microorganismelor. Este antivirotică și antiinfecțioasă. Preparatele din tuia dau rezultate bune în tumorile maligne, cancer genital la femei și bărbați, cancer rectal, și în tumori benigne, precum negi, noduli la sân, fibrom uterin, chisturi uterine și ovariene, polipi (de orice fel) și alte formațiune tumorale de la nivelul pielii.

Indicații terapeutice

• Tumori benigne. Se administrează câte 4 ml (circa 1 linguriță) de tinctură de tuia, de 3 ori pe zi. Se ține o cură de 3 săptămâni, care se poate relua după o pauză de 1 săptămână.

• Chisturi ovariene, fibrom uterin, noduli mamari, polipi, cancere. Se aplică extern comprese. Se pun câteva picături pe o bucată de tifon curat, care se aplică pe locul afectat. Se lasă să acționeze o oră, apoi pielea se lasă să se usuce. Acest tratament este eficient și pentru cancerele genitale, cancer rectal și cancer de prostată.

• Cancer de prostată, incontinență urinară. Se ia câte 1 linguriță (5 ml) de tinctură de tuia, de 4 ori pe zi. Se fac cure de câte 2 săptămâni, cu o pauză de 10 zile între ele. Se pot face și băi de șezut cu infuzie combinată de tuia.

• Insuficiență ovariană, hipotiroidie. Se iau câte 3 lingurițe de tinctură de tuia pe zi, timp de 28 de zile, înainte de mesele principale.

• Tumori, plăgi cu risc de malignizare. Se aplică pe locul bolnav comprese cu tinctură de tuia.

• Vegetații veneriene și anale. Se aplică comprese cu tinctură de tuia, sau se unge pielea cu cremă de tuia, de 2-3 ori pe zi.

Tinctura de tuia se poate procura de la magazinele naturiste, dar se poate prepara și în casă. Ghivecele cu tuia se pot cumpăra din magazinele speciale pentru spații verzi, parcuri și grădini. Există două specii, la fel de bune (Thuia occidentalis și Thuia orientalis).

Se taie frunzele tinere cu un foarfece și se folosesc imediat, fără să fie lăsate la uscat.

Cum se prepară tinctura de tuia

Se toacă mărunt câțiva lăstari tineri de tuia cu fructe verzi și se pun într-un borcan de sticlă de 800 de grame (cât să se umple un sfert din borcan). Se toarnă peste plante puțină apă plată amestecată cu zeama proaspăt stoarsă de la o lămâie, și se pune capacul. Se agită un pic ca să se amestece ingredientele, și se lasă la macerat 2-3 ore, la temperatura camerei.

Se umple apoi borcanul cu pălincă naturală sau alcool alimentar de 70 de grade. Se închide ermetic și se lasă la macerat încă 10 zile, agitând conținutul zilnic. După această perioadă, preparatul se strecoară, iar tinctura rezultată se păstrează într-o sticlă de culoare închisă (de la tinctură veche).

Atenționări

Administrarea internă a tincturii de tuia este considerată toxică în România; se folosește doar externDr. biolog și cercetător științific Virginia Ciocan recomandă în cartea sa utilizarea internă a preparatelor din tuia numai la recomandarea și supravegherea unui fitoterapeut. Nu trebuie depășită doza de 5 mg pe zi. Tratamentele din acest articol au doar scop informativ.

Sursă: Sursă: „Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Adaptogene și Imunitare”, Virginia Ciocan

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

5 comentarii

  1. scuze,dar tinctura,nu se dizolva in apa?

    • Remediile din acest articol au doar scop informativ. Trebuie să cereți sfatul unui fitoterapeut înainte de a încerca un tratament intern cu tinctură de tuia.

  2. deci pina la urma cum se foloseste,…in acest articol ne avertizeaza ca se foloseste doar extern si apoi se ia si cu lingurita? deci?

    • Se poate folosi și intern, sub supravegherea unui medic.

    • eu fac aceasta tinctura pt artroza, se prepara astfel: jumatate borcan tuia+jumatate sare gunjoasa, + alcool, spirt medicinal pana la buza borcanului. Se lasa la macerat 6 sapt, la intuneric, se mai agita borcanul inchis pt a se risipi sarea. Apoi se filtreaza si se pune in sticle la frigider. ATENTIE! PATEAZA! NU SE FOLOSESTE DECAT EXTERN , CATAPLASME!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.