Cancerul MAMAR (de sân) – tratamente naturiste

În România, numărul femeilor nou diagnosticate cu cancer la sân este de 6.000 pe an. Rata de supravieţuire în majoritatea cazurilor este de 50%, din cauză că femeile se prezintă la medic în stadii avansate ale bolii.

Coada-şoricelului

Coada-şoricelului

Dacă femeile ar merge la medic pentru un control period, cancerul mamar ar putea fi prevenit, iar şansa de supravieţuire în cancerul depistat din timp ar creşte considerabil, cu 90%. Femeile de peste 50 de ani ar trebui să-şi facă o mamografie la un interval de 2 ani (nu mai des, deoarece aceste teste pot avea efecte secundare).

De ce apare cancerul de sân

În proporţie de 20%, cauza declanşării cancerului de sân este genetică. Este important de ştiu că această boală a fost asociată cu tulburările hormonale care au loc la femei în perioada pubertăţii, dar mai ales la menopauză. Conform cercetătorilor norvegieni, riscul apariţiei cancerului mamar creşte după menopauză, mai ales la femeile obeze, sau cu un nivel mare de colesterol.

Femeile trebuie să ştie că nu orice nodul sau chist depistat la sân indică un cancer mamar. 80% din nodulii care se formează la sâni sunt benigni, necanceroşi.

Malignizarea sau transformarea în cancer al unui nodul se manifestă prin următoarele semne: înmulţirea nodulilor, secreţii cu sânge la nivelul mamelonului, dureri persistente la nivelul sânului inflamat – mai ales înaintea sau în timpul ciclului menstrual, răni nevindecabile sau apariţia unor eczeme mamelon.

Cancer de sân – tratamente naturiste

Uz intern

• Ceai mixt zilnic

Se amestecă în părţi egale: gălbenele, coada-şoricelului şi urzică vie. Se pun 4 linguriţe de amestec la 1 litru de apă şi se infuzează 5 minute. Se bea câte 1 litru de ceai pe zi.

• Ceai mixt

— 40 g de gălbenele
– 40 g de coada-şoricelului
– 40 g de coada-calului
– 30 g de urzică vie
– 30 g de salvie
– 20 g de troscot
– 20 g de năpraznic

Se amestecă bine plantele. Se ia 1 linguriţă şi se pune la infuzat 2-5 minute în 250 ml de apă clocotită. Se strecoară, şi se adaugă 1 lingură cu bitter suedez (picături suedeze, procurate de la magazinele naturiste). Se bea câte 1 litru pe zi, împărţit în 4 căni. Ceaiul se bea cu înghiţituri mici, înainte de mese.

• Macerat de plante

— trifoi roşu
– coada-şoricelului
– traista-ciobanului
– angelică
– turiţă mare
– rostopască
– năpraznic

Se amestecă plantele în părţi egale. Se pun 4 linguriţe de amestec la macerat 8 ore (peste noapte) în 500 ml de apă rece. Dimineaţa, amestecul se încălzeşte uşor, se strecoară, şi se bea pe tot parcursul unei zile.

• Ulei de seminţe de in
• Gel de aloe vera – câte 50 ml pe zi
• Sirop de busuioc cu miere – 2 linguriţe pe zi, după masă

Uz extern

– Unguent de gălbenele. Se ung cicatricile după operaţia de sân.

– Cataplasme cu frunze de pătlagină. Acest tratament se recomandă dacă sunt afectaţi şi ganglionii limfatici.

– Comprese cu frunze de coada-calului şi bitter suedez. Se aplică pe zona sânului timp de 1 oră.

– Spălături şi comprese. Sunt indicate pentru tratarea leziunilor apărute pe sân. Se fac cu ceai din plante: busuioc, podbal (frunze şi flori), frunze de nuc opărite, flori de coada-şoricelului şi gălbenele.

– Băi la sâni. Se fac 10 minute pe zi băi la sâni cu ceai din plante: gălbenele, coada-şoricelului, creţişoară, cişmir, nuc, traista ciobanului, muguri de plop negru. Se pun 4 linguri de amestec de plante la 1 litru de apă clocotită. Aceste băi nu se fac în perioada menstruaţiei.

– Cataplasme cu plante. Se folosesc gălbenele, coada-calului, tătăneasă, morcov şi pătrunjel. Cataplasmele se aplică calde, legate cu un tifon.

Sursă: ”Medicina Naturistă”, Tainele Sănătăţii, Tinereţii şi Frumuseţii, Constatin Milică, Vol. II

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...
loading...

1 comentariu

  1. De ce nu se face o campanie pentru depistarea cancerului de sân prin care sa beneficieze de un consult gratuit toate femeile care au peste 45 de ani, măcar o dată la 2 ani.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.