Rețete naturiste pentru CANCERUL UTERIN (uz intern și extern)

Așa cum am văzut în acest articol, cancerul de col uterin este unul din cancerele cu potențial prevenibil, în măsura în care știm să recunoaștem simptomele, și îl depistăm la timp.

Tratamente Naturiste Cancer Uterin

Tratamente Naturiste Cancer Uterin

Tratamentele naturiste au ca scop fortificarea sistemului imunitar, stimularea reacțiilor de luptă cu boala și prelungirea vieții bolnavei de cancer uterin. Unele plante au o acțiune citostatică naturală, prin care pot ajuta la ameliorarea și stoparea tendinței de evoluție a cancerului, inclusiv în fazele mai avansate ale bolilor. Regimul alimentar joacă de asemenea un rol important, și trebuie respectat cu strictețe.

Rețete naturiste pentru uz INTERN

Ceai de coada-șoricelului. Se pun 2 linguri de flori proaspete, mărunțite, la infuzat în 500 ml de apă clocotită, 20 de minute. Se strecoară, iar cantitatea de ceai obținută se împarte în 4-5 rații egale, care se beau pe tot parcursul zilei. Ceaiul se bea cald.

Ceai de coada-calului. Se pune 1 linguriță de pulbere de coada-calului (planta uscată, mărunțită și măcinată prin râșnița de cafea) la infuzat în 200 ml de apă fiartă, circa 20 de minute. Se strecoară și se beau câte 2 căni pe zi, una dimineața, și una seara.

Ceai de muguri de plop negru. Se pun 2 lingurițe de muguri la infuzat în 200 ml de apă clocotită, timp de 15 minute. Se strecoară, și se beau câte 2-3 căni de ceai pe zi.

• Ceai de rădăcină de tătăneasă. Se pune 1 linguriță de rădăcină de tătăneasă mărunțită la fiert cu 250 ml de apă rece, timp de 20-30 de minute, apoi se pune capacul și se lasă la infuzat încă 15 minute. Se strecoară, și se beau câte 4 căni de ceai pe zi. Tătăneasa conține alantoină, o substanță antimitotică, ce poate opri creșterea tumorilor.

• Ceai mixt 1. Se amestecă 40 g de flori de coada-șoricelului cu 40 g de flori de gălbenele, 40 g de crețișoară și 40 g de frunze de urzică vie. Se pune 1 lingură de amestec la infuzat în 250 ml de apă clocotită, timp de 15 minute. Se strecoară, și se beau câte 3 căni pe zi, la care se adaugă câte 1 lingură de bitter suedez.

• Ceai mixt 2. Se amestecă, în părți egale: gălbenele, trifoi roșu și năpraznic. Se pune 1 lingură de amestec de plante la infuzat în 250 ml de apă clocotită, timp de 15 minute. Se strecoară și se beau câte 2-3 căni pe zi.

• Ceai mixt 3. Se amestecă în părți egale. gălbenele, coada-șoricelului, crețișoară, traista ciobanului, angelică și năpraznic. Se pune 1 linguriță de amestec la infuzat în 200 ml de apă clocotită, timp de 5 minute. Se strecoară, și se beau câte 3 căni pe zi. În fiecare cană se adaugă câte 1-2 lingurițe de bitter suedez.

• Macerat glicerinat din fructe de zmeur și coacăz negru. Se iau câte 100 de picături, o dată pe zi, într-o cură de 3 luni. Tratamentul se poate repeta după o pauză de 2-3 săptămâni.

Regimul alimentar

• Preparat apicol. Se amestecă 100 g de miere cu 50 g de Apliarmil, și se iau câte 3 linguri pe zi, în cure de 3 luni.

• Drojdie de bere. Se iau câte 30-50 g pe zi.

• Cură cu sucuri (câte 1 litru pe zi, împărți în 3 rații) și crudități, timp de 2 luni. Se pot consuma, sub formă de suc sau salate de crudități: sfeclă roșie, țelină, morcov, ridichi, spanac, varză albă, ștevie, leuștean, mărar, pătrunjel, rozmarin, roșii, ceapă, usturoi, cartofi fierți. Sucurile de fructe se beau între mese, câte 200-350 ml pe zi (mere, cireșe, cătină, zmeură, gutui, nuci, citrice, fructe de pădure).

După 2 luni de regim vegetal de crudități, se poate adăuga în dietă carne de pasăre și de pește, sub formă de rasol, câte 250-300 g pe zi, de 2 ori pe săptămână.

Femeile diagnosticate cu cancer uterin nu au voie să consume următoarele alimente: alcool, tutun, cafea, ciocolată, zahăr alb, produse de cofetărie, ciuperci, condimente iuți, coloranți și conservanți chimic. Trebuie evitat consumul de carne friptă și de Vitamina B12 (care duce la multiplicarea celulelor, inclusiv a celor canceroase),

Rețete pentru uz EXTERN

– Spălături vaginale. Se amestecă în părți egale: gălbenele, mușețel, coada-șoricelului, coada-calului și flori de trifoi roșu. Se pun 30 g de amestec de plantă la infuzat într-un litru de apă 20 de minute. Se strecoară, și se fac spălături vaginale cu 100-150 ml de infuzie.

– Irigații cu ceai de nalbă, de 2-3 ori pe săptămână.

– Băi de șezut cu infuzie concentrată de coada-șoricelului

– Comprese și cataplasme cu infuzie de coada-calului, la care se adaugă 1 linguriță de bitter suedez, terci din câteva frunze proaspete de tătăneasă, câteva flori de gălbenele, coada-șoricelului, frunze de iederă și pătlagină, toate amestecate cu tărâțe și aplicate peste noapte pe zona inghinală și pubiană. Ajută și în caz de fibrom nehemoragic și în cancer genital metastazic.

– Masaj cu unguent de gălbenele și ulei de crețișoară, tătăneasă și coada-șoricelului, de 3-5 ori pe zi.

Sursă: “Medicina Naturistă” Tainele Sănătății, Tinereții și Frumuseții”, Vol. II, Constantin Milică

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

1 comentariu

  1. Ar trebuii sa te faci farmacist!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.