Rădăcina acestei PLANTE determină celulele canceroase să comită suicid

Oamenii de știință au descoperit recent că rădăcina de păpădie poate fi un tratament alternativ eficient pentru distrugerea celulelor maligne la pacienții cu cancer. Spre deosebire de chimioterapie, care ucide toate celulele, rădăcina de păpădie le distruge doar pe cele afectate de cancer.

Rădăcină de Păpădie

Rădăcină de Păpădie

Această plantă injust neglijată abundă în proprietăți medicinale. Rădăcina de păpădie este o sursă bună de potasiu, Vitamina A, fier, calciu, acid folic, magneziu și Vitamina C. Până în prezent, despre păpădie se știa că are proprietăți diuretice, stimulează secreția bilei, curăță ficatul, ajută la tratarea alergiilor, și este un aliat în lupta contra colesterolului mare. Rădăcina de păpădie a fost folosită de secole în China și pentru unele tipuri de cancer.

Studiu

Studiile recente au demonstrat că rădăcina de păpădie poate avea beneficii semnificative pentru pacienții de cancer. Siyaram Pandey, medic biochimist la Departamentul de Chimie și Biochimie de la Universitatea Windsor din Canada a studiat potențialul anti-cancerigen al rădăcinii de păpădie timp de 2 ani. Prima fază a cercetărilor a arătat cum rădăcina de păpădie a forțat o celulă canceroasă de sânge agresivă și rezistentă la tratament (numită leucemie limfocitară cronică) să comită suicid. Rădăcina de păpădie afectează celulele de cancer astfel încât acestea pur și simplu se destramă, în timp ce celulele sănătoase rămân neatinse.

Cercetătorii au descoperit apoi că un tratament repetat cu o doză mică de rădăcină de păpădie a fost eficient în uciderea majorității celulelor canceroase. Aceste rezultate neașteptat de bune i-au determinat pe cercetători să continuie să studieze această plantă.

Cum se folosește rădăcina de păpădie pentru cancer

Păpădia crește la discreție la noi în țară, și poate fi procurată direct din natură. Specialiștii recomandă recoltarea tuturor plantelor medicinale din medii curate, departe de stradă și de alte locuri afectate de poluarea produsă de trafic.

Medicina populară folosește aproape toate părțile păpădie în scop terapeutic. Inclusiv frunzele și tijele de păpădie se pot mânca. Acestea au un efect dovedit de purificare a sângelui și curățarea ficatului. Din rădăcina de păpădie se poate prepara ceai, tinctură sau sirop.

Pentru tratarea cancerului se folosește pulberea de rădăcină de păpădie. Această rețetă a fost încercată cu succes de un bolnav de cancer. Rădăcinile scoase din pământ (tăiați frunzele sub coroană) se lasă la uscat la soare, într-un loc în care circulă aerul, sau se folosește un incubator sau deshidrator setat la 100 de grade. Dacă folosiți un incubator, planta se usucă în 5-6 zile. Când rădăcina trosnește între degete, este suficient de uscată, și poate fi transformată în pulbere.

Se poate folosi râșnița electrică de cafea, însă acest procedeu poate elimina substanțele importante. Recomandarea este să încercați să sfărâmați câte o rădăcină de păpădie pe rând folosind un mojar și pistil, un obiect de bătut șnițelele sau un alt instrument care ajută la mărunțirea plantei cât mai fin. Durează în jur de 20-30 de minute tot procedeul. Păstrați pulberea într-un borcan cu capac, la loc uscat.

Se ia câte 1/2 sau 1 linguriță pe zi, amestecată cu apă sau suc de legume și fructe (niciodată calde sau fierbinți). Acesta nu este un tratament care funcționează peste noapte. După 3 săptămâni de tratament, majoritatea durerilor vor dispărea, iar în câteva luni, starea de sănătatea se va îmbunătăți considerabil, pe măsură ce celulele canceroase vor fi distruse.

Unele persoane s-au vindecat de cancer cu ceai de rădăcină de păpădie. Dacă nu aveți posibilitatea să preparați pulberea, încercați un tratament cu ceai de rădăcină de păpădie. Este posibil ca la pacienții care au fost deja supuși unui tratament chimioterapic acest remediu să nu funcționeze 100%, dar merită încercat.

Surse: 

http://www.cbc.ca/news/canada/windsor/cancer-killing-dandelion-tea-gets-157k-research-grant-1.1248382

Dandelion Root and the Benefits for Cancer

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. Papadia este f cunoscuta ca planta ce dezintoxica ficatul .Ajuta si in curele de slăbire accelerează metabolismul

  2. Ce bine ar fi sa dispara ac.cumplit maladie!

  3. Foarte interesant ! Multumim tuturor care ne aduc noutati in tratarea diverselor boli . Merita si trebuie sa incercam tot , nu ne dauneaza la nimic . Multa sanatate , Domnul sa fie cu noi toti ! O imbratisare tuturor !!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.