Broccoli elimină toxinele cancerigene din celule – STUDIU
Auzim tot mai mult în ultima vreme despre cât de bun este broccoli pentru sănătate. Noi cercetări au dezvăluit faptul că această legumă, și altele din familia cruciferelor – cum este varza sau conopida, pot ajuta corpul să înlăture anumiți compuși cancerigeni dăunători la nivel celular.

Broccoli Previne Cancerul
Broccoli, varza și conopida previn cancerul
Deși toate legumele crucifere susțin sistemul imunitar și ajută la întărirea rezistenței în fața bolilor, broccoli are în mod special cantități importante de un compus numit glucorafanin, care se transformă în sulforafan, substanța activă din broccoli înzestrată cu proprietăți anticancerigene excepționale. Acesta susține organismul să elimine compușii cancerigeni din interiorul celulelor, contribuind astfel la prevenirea cancerului mamar, gastric, de prostată, melamonului malign și leucemiei.
Ne putem gândi la sulforafan ca la o sursă de combustibil pentru procesele naturale de detoxifiere ale corpului. Acest compus ajută la producerea enzimelor care facilitează absorbția și eliminarea acestor din corp prin urină.
Studiile realizate la Școala de Medicină de la Universitatea din Pittsburgh arată că sulforafanul poate elimina și alte substanțe dăunătoare, inclusiv poluanții din mediu sau din alimente. Autorul acestor studii – Thomas Kensler susține că acest compus are un impact detoxifiant similar asupra multor alte toxine din corp acumulate recent din alimente, mediu, medicamente sau alte surse.
Sulforafanul mai are o acțiune importantă, anume aceea de a distruge și de a inhiba dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori, care cauzează ulcerul gastric, gastrita și cancerul gastric.
Rezultatele acestor studii oferă oportunități extraordinare pentru cercetători, în primul rând deoarece broccoli și legumele crucifere sunt atât de ieftine și accesibile în toate culturile lumii.
Cum se gătește broccoli
Broccoli se poate consuma crud, adăugat în salate, sub formă de suc, sau preparat câteva minute la aburi. Acestea sunt cele mai bune forme de consum a legumei, care-i păstrează proprietățile. Se poate folosi la supe-cremă, paste, omletă, spaghetti, garnitură pentru pui, sau sosuri cu smântână.
Pentru a ne proteja de cancer este nevoie de 5 porții de broccoli pe săptămână, ceea ce înseamnă că ar trebui să consumăm această legumă aproape zilnic.
Pentru un efect anti-cancer mult mai puternic, broccoli se poate asocia cu ridiche neagră sau hrean. Muștarul, hreanul, muștarul, wasabi, napi, kale, rucola și năsturelul conțin sulforafan, compusul anti-cancerigen din broccoli.
Acest articol merita sa-l cititi ,dar mai ales sa apicati recomandarile lui,este minunat!