CEAIUL VERDE le poate proteja pe femei de CANCER la SÂN

Asocierea consumului de ceai verde cu un risc scăzut de boli canceroase a fost demonstrată în numeroase studii.

Există dovezi substanțiale oferite de cercetările in vitro și in vivo privind efectul de prevenire a incidenței mai multor tipuri de cancer ale polifenolilor din ceaiul verde.

Ceai verde cancer la san

CEAIUL VERDE ȘI CANCERUL DE SÂN – STUDII

O recenzie sistematică realizată de cercetătorii indieni, apărută în 2018 în Jurnalul Phytotherapy Research, a analizat relația dintre consumul de ceai verde și riscul cancerului de sân.

Din cele 14 studii evaluate, 9 studii caz-martor au arătat că femeile care au consumat cele mai mari cantități de ceai verde au prezentat o reducere de 19% a riscului de cancer mamar, comparativ cu cele care au consumat cele mai mici cantități de ceai verde.

4 studii de cohortă nu au obținut diferențe semnificative între grupul testat și grupul placebo, iar un studiu clinic a arătat că tratamentul cu ceai verde nu modifică densitatea mamografică, comparativ cu placebo.

________________________________

Interesul cercetătorilor în ceea ce privește rolul ceaiului verde în prevenirea cancerului de sân există încă din anul 1980. Un studiu epidemiologic din 1997 a arătat că consumul crescut de ceai verde are efect preventiv împotriva cancerului mamar la populația japoneză, îndeosebi la femeile care consumau peste 10 căni de ceai pe zi.

În anul 2003 a fost publicat un studiu în International Journal of Cancer care a arătat că ceaiul verde acționează ca un agent chimio-preventiv împotriva dezvoltării cancerului de sân.

Studiul a fost realizat între anii 1995 și 1998, pe femei chineze, japoneze și filipineze din Los Angeles. Rezultatele au arătat o tendință de reducere a riscului de cancer mamar invers proporțional cu creșterea cantității de ceai verde consumat, comparativ cu femeile care nu consumau ceai verde regulat (mai puțin de o dată pe lună).

________________________________

EFECTELE ANTICANCERIGENE ALE CEAIULUI VERDE

Studiile pe animale au arătat că extractul de ceai verde crește semnificativ latența tumorilor mamare și reduce greutatea tumorilor și metastazele.

Cel mai abundent tip de catechin (polifenol) din ceaiul verde, cunoscut sub numele de EGCG (galat de epigalocatchină) împiedică celulele canceroase să crească și să se răspândească de la o locație la alta, invadând alte părți din corp.

Totodată, EGCG previne formarea și creșterea de noi vase de sânge în interiorul tumorilor, și induce apoptoza, adică determină celulele canceroase să comită suicid. 

Citește și  Cine nu are voie să bea CEAI VERDE (contraindicații și interacțiuni cu medicamente)

________________________

Surse:

1. Min-Jing Li, Yan-Cun Yin, Jiao Wang, and Yang-Fu Jiang, Green tea compounds in breast cancer prevention and treatment, World Journal of Clinical Oncology 2014: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4127621/

2. Anna H. Wu, Mimi C., Yu Chiu‐Chen Tseng, Jean Hankin, Malcolm C. Pike, Green tea and risk of breast cancer in Asian American, International Journal of Cancer: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ijc.11259

3. Mona Najaf Najafi, Maryam Salehi, Masumeh Ghazanfarpour, Zeinab Sadat Hoseini, Majid Khadem‐Rezaiyan, The association between green tea consumption and breast cancer risk: A systematic review and meta‐analysis, Phytotherapy Research: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.6124

4. The Truth About Cancer, 3 Anti-Cancer Health Benefits of Green Tea: https://thetruthaboutcancer.com/three-anti-cancer-health-benefits-of-green-tea/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.