Cum am scăpat de o TUMOARE consumând 30 de căței de USTUROI pe zi

Autorul acestui articol susține că a reușit să scape de o tumoare foarte dureroasă consumând cantități mari de usturoi crud, alături de alte alimente renumite pentru proprietățile lor anticancerigene, precum ceapă, ghimbir și lămâie.

Tumora a debutat ca o umflătură pe fesa dreaptă, căruia nu i-a dat mare importanță la început. Însă cu timpul, a început să crească în dimensiuni și să devină foarte dureroasă.

Usturoi cancer

La un moment dat, umflătura a început să crească foarte repede, ajungând de dimensiunea unei lămâi mici (lime). Provoca dureri insuportabile, făcând imposibil șezutul sau condusul mașinii.

Temându-se că ar putea fi o tumoare benignă, autorul a căutat soluții naturale, fără să meargă la medic. În urma căutărilor, a aflat că usturoiul poate ajuta în cancer.

A început să consume cantități mari de usturoi, cel puțin 30 de căței, de mai multe ori pe zi. Pentru a crește efectele anticancerigene ale usturoiului, l-a amestecat cu alte ingrediente, precum ceapă, ghimbir și lămâie.

Iar pentru a tempera iuțimea și gustul greu de suportat, le-a mixat pe toate în blender și le-a amestecat cu hrișcă înmuiată sau quinoa și semințe de chia. A consumat un astfel de amestec cel puțin de 2 ori pe zi.

A doua zi a constatat o reducere semnificativă a durerii și o diminuare a dimensiunii tumorii. Încurajat de aceste efecte benefice, a continuat tratamentul.

În dimineața zilei a 3-a, la mai puțin de 72 de ore de la începerea tratamentului, tumora nu mai era acolo. Practic „se topise”, și din zona respectivă curgea un lichid gălbui, urât mirositor.

_____________________________________

Cei mai mulți dintre noi folosim usturoi în mod regulat, dar îl consumăm doar ca aliment. Pentru a-i exploata calitățile medicinale, trebuie să-l consumăm în cantități mari, cel puțin o căciulie pe zi.

Totodată, pentru a avea efect, usturoiul trebuie să fie consumat crud, nepreparat termic, în cel puțin 30 de minute de la zdrobirea lui.

Pentru a scăpa de respirația neplăcută provocată de usturoi, se poate clăti gura cu un amestec de apă și câteva picături de ulei esențial de mentă sau de cuișoare.

Autorul acestui articol continuă să consume câte o căciulie de usturoi pe zi, cel puțin 4 zile pe săptămână, precum și ceapă și lămâie.

_________________________________________

Studiile confirmă efectele anticancerigene ale usturoiului și ale cepei

O recenzie din 2001, realizată de Universitatea din Carolina de Nord, SUA, pe mai multe studii epidemiologice, au arătat că usturoiul, consumat în cantități mari, are efecte protectoare împotriva cancerului.

Și cercetătorii din Maryland citează rezultatele mai multor studii care au arătat o legătură între consumul de legume din familia Allium (usturoi, ceapă, praz) și un risc mai mic de cancer (îndeosebi la nivelul tractului gastrointestinal).

Aceste alimente conțin compuși (îndeosebi compuși sulfurici) care au efecte benefice la fiecare stadiu al carcinogenezei și afectează multiple procese biologice care modifică riscul de cancer.

Usturoi ceapa cancer

Studiile pe populații au arătat de asemenea o asociere între consumul ridicat de usturoi și reducerea cancerului (de stomac, de sân, de esofag, de colon și de pancreas).

_____________________________________

Cum acționează usturoiul împotriva cancerului

Efectele protectoare ale usturoiului împotriva cancerului se pot datora mai multor mecanisme:

– combaterea bacteriilor
– blocarea formării de substanțe cauzatoare de cancer
– stoparea activării substanțelor cancerigene
– stimularea reparării ADN-ului
– reducerea proliferării celulare
– inducerea apoptozei (moartea celulară programată)

Usturoiul are proprietăți imunostimulatoare, antibacteriene, antifungice, antioxidante, hipotensive și detoxifiante.

_____________________________________

Cât usturoi trebuie să consumăm pentru combaterea cancerului

Institutul Național de Cancer din SUA recunoaște potențialul anticancerigen al usturoiului. Nu poate fi însă determinată însă o doză exactă necesară combaterii cancerului.

Usturoi tumori

Cu toate acestea, OMS (Organizația Mondială a Sănătății) recomandă pentru adulți o doză zilnică de:

– 2-5 g de usturoi proaspăt (circa 1 cățel de usturoi crud)
– 0,4 -1,2 g de pudră de usturoi
– 2-5 mg de ulei de usturoi
– 300-1000 mg de extract de usturoi
– sau alte preparate care conțin 2-5 mg de alicină (compusul activ din usturoi)

____________________________________

Precauții și contraindicații

Consumul excesiv de usturoi poate provoca unele efecte secundare:

– miros bucale și corporal puternic
– alergii (iritații ușoare sau probleme mai grave)
– arsuri stomacale, greață, vomă, diaree (consumat crud, pe stomacul gol)
– scăderea nivelului de zahăr din sânge și creșterea insulinei
– scăderea eficienței unor medicamente (antiplachetare, antihipertensive, blocante ale canalelor de calciu, hipoglicemice, anti-HIV)
– subțierea sângelui (de evitat în sarcină, înainte de o operație, în timpul unui tratament cu medicamente pentru subțierea sângelui precum Warfarină).

Potrivit The National Cancer Institute, usturoiul trebuie evitat de persoanele cu boli de stomac, precum ulcer, întrucât poate agrava simptomele sau cauza recidive.

____________________________________

Surse bibliografice:

1. Natural News, How I Overcame My Cancer in 48 Hours with Raw Garlic: https://www.naturalnewsblogs.com/overcame-cancer-48-hours-raw-garlic/

2. Nicastro HL, Ross SA, Milner JA., Garlic and onions: their cancer prevention properties, Cancer Prev Res (Phila). 2015: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25586902

3. Fleischauer AT., Arab L., Garlic and cancer: a critical review of the epidemiologic literature, J Nutr. 2001: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11238811

4. The National Cancer Institute, Garlic and Cancer Prevention: https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/diet/garlic-fact-sheet

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.