CICOAREA previne dezvoltarea și evoluția CANCERULUI

Puțini dintre noi știu că o plantă atât de banală precum cicoarea poate fi utilă în cancer. Rădăcina de cicoare, care a fost folosită multă vreme ca înlocuitor de cafea, are proprietăți antitumorale notabile.

Viețuitorii din mănăstiri cunosc forța vindecătoare a acestei rădăcini, pe care o folosesc sub formă de ceai sau macerat, nu doar pentru afecțiunile stomacului, ficatului, pancreasului și rinichilor, ci și pentru stoparea evoluției tumorilor.

Cicoare

Studiile pe animale au arătat că pulberea de rădăcină de cicoare – câte 2-3 lingurițe pe zi – a redus riscul apariției tumorilor. Această plantă ajută și atunci când cancerul este deja prezent, prevenind răspândirea acestuia în corp.

Cicoarea îi mai ajută pe bolnavii de cancer prin faptul că stimulează curățarea ficatului și a sângelui de toxine și crește pofta de mâncare.

Această plantă s-a dovedit eficientă îndeosebi în cancerul de colon. Un studiu realizat de cercetătorii spanioli în anul 2012 a arătat că rădăcina de cicoare reduce incidența cancerului de colon, stopând totodată formarea tumorilor și evoluția cancerului spre metastaze.

Cicoarea stimulează digestiva, favorizează eliminarea substanțelor toxice din organism, echilibrează flora din colon și combate radicalii liberi care distruge țesuturile și celulele.

Se poate administra sub formă de capsule, câte 6-8 pe zi, în cure de 45 de zile, întrerupte de pauze de 10 zile, sau sub formă de decoct, după rețeta de mai jos:

Se macină 2 lingurițe de rădăcină uscată de cicoare prin râșnița electrică de cafea, iar pulberea obținută se pune la fiert cu o cană cu apă clocotită (250 ml). Se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se stinge focul, se pune capacul și se lasă la infuzat 10 minute.

Fiertura obținută se strecoară și se împarte în 3 părți egale. Se bea câte 1 parte înainte de mesele principale. Se fac cure de 10 zile, cu pauze de 2 luni între ele.

Acest tratament oprește tumorilor cancerului de colon și combate constipația.

__________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Mariana Borloveanu, Decoct pentru stoparea tumorilor de colon, Leacuri & Rețete Mănăstirești, p. 142

2. Formula As, Plantele toamnei: CICOAREA: http://www.formula-as.ro/2011/987/medicina-naturii-44/plantele-toamnei-cicoarea-14227

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.