Aloe VERA împiedică înmulțirea celulelor CANCERULUI cervical și de sân

Un studiu recent, realizat de cercetătorii arabi, a arătat că aloe vera inhibă înmulțirea celulelor maligne în cancerul de sân și cancerul cervical.

Efectele sunt la fel de bune dacă planta este folosită în combinație cu medicamentul chimioterapic cisplatină, utilizat în mai multor tipuri de cancer.

Nu este primul studiu care prezintă acțiunea anticancerigenă a acestei plante. Aloe vera conține o abundență de compuși nutritivi (vitamine și minerale), substanțe antioxidante și imunostimulatoare, precum și agenți cu proprietăți antitumorale (polizaharide și glicoproteine).

În studiul de față, oamenii de știință de la Universitatea Manipal din Dubai au investigat potențialul citotoxic al unui extract brut de aloe vera asupra celulelor cancerului mamar și cervical uman. Extractul a fost folosit în două variante: individual și în asociere cu cisplatină.

Expunerea la extractul de aloe vera a dus la pierderea viabilității celulelor canceroase. Mai precis, acestea și-au pierdut considerabil capacitatea de viață.

Ceea ce este foarte important este faptul că extractul de aloe nu a exercitat efecte citotoxice asupra celulelor normale, ci doar asupra celor maligne. Acest lucru clasifică aloe vera în categoria agenților chemopreventivi siguri.

Puterea anti-proliferativă asupra celulelor canceroase a crescut și mai mult când extractul de aloe a fost combinat cu medicamentul cisplatină. Efectele au fost mai bune când aceste două substanțe au lucrat în sinergie decât atunci când au fost aplicate separat.

Rezultatele acestui studiu sugerează că aloe vera poate fi un agent anti-neoplazic eficient prin faptul că inhibă creșterea celulelor canceroase și potențează eficacitatea medicamentelor convenționale, precum cisplatina.

______________________________________________________________________________________________________

Aloe vera are un rol important în controlul și tratamentul bolilor datorită proprietăților sale terapeutice puternice: imunomodulatoare, antioxidant

e, antiinflamatoare și antitumorale.

Are în compoziția sa peste 75 de compuși activi: vitamine, minerale, zaharide, aminoacizi, enzime, saponine, acid salicilic, carotenoizi, steroizi, terpeni și fitosteroli

Are numeroase beneficii:

– stimulează digestia
– ajută la cicatrizarea leziunilor ulcerului gastro-duodenal
– combate Helicobacter pylori
– protejează ficatul
– ajută în hepatitele A, B și C
– stimulează secreția de interferon
– stimulează funcția ficatului, bilei și rinichilor
– reglează metabolismul general
– ajută în diabetul de tip 1 și 2
– reduce doza de insulină necesară
– stimulează circulația sangvină și limfatică

Atenție! NU consumați frunzele de aloe vera întregi, din cauza conținutului de latex (sucul galben de sub coajă). Acesta trebuie îndepărtat. Consumat în doze de 1 g pe zi, mai multe zile la rând, poate fi fatal.

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Hussain A., Sharma C, Khan S, Shah K, Haque S., Aloe vera inhibits proliferation of human breast and cervical cancer cells and acts synergistically with cisplatin, Asian Pacific Journal, Cancer Prev. 2015: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25854386

2. Arshad H. Rahmani, Yousef H. Aldebasi, Sauda Srikar, Amjad A. Khan and Salah M. Aly, Aloe vera: Potential candidate in health management via modulation of biological activities, Pharmacogn Rev. 2015: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4557234/

3. Meika Foster, Duncan Hunter, and Samir Samman, Evaluation of the Nutritional and Metabolic Effects of Aloe vera, Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects, Chapter 3: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92765/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.