Cum putem folosi PRODUSELE APICOLE în terapia CANCERULUI

Toate produsele stupului – mierea, polenul, propolisul, păstura, lăptișorul de matcă și fagurele – sunt utile împotriva cancerului. Acestea ajută atât la prevenirea cât și la tratarea acestuia. Biochimistul Eugen Giurgiu ne oferă câteva sfaturi importante în acest sens.

Mierea de albine poate fi folosită în toate tipurile de cancer, îndeosebi ca înlocuitor pentru zahărul alb. Diabeticii care au cancer nu trebuie să consume nici zahăr, nici miere.

Apicultura și Cancerul

Există diverse tipuri de miere, fiecare având specificul ei: de tei, de salcâm, de conifere, de mentă, de trifoi și așa mai departe. Mierea are proprietăți antibacteriene, este vitaminizantă, tonică și cicatrizantăAjută la vindecarea unei game variate de afecțiuni.

2 linguri pe zi favorizează diureza și stimulează digestia. Depășirea acestei doze poate cauza constipație. Foarte bună este mierea din fagure, care se consumă ca atare și se aruncă ceara uscată rămasă după o mestecare îndelungată. Este benefică în mod deosebit în afecțiunile respiratorii.

Pentru tratarea plăgilor, mierea se amestecă într-un bol cu o cantitate egală de vin roșu natural, iar pasta obținută se aplică pe zonele afectate. Această cataplasmă ajută la refacerea și cicatrizarea țesuturilor pielii.

____________________________________________________________________________________________________

Polenul este considerat un aliment care poate furniza organismul toată gama de nutrienți necesari. Conține foarte multe vitamine, minerale și aminoacizi. Are efecte fortifiante, revitalizante, energizante și laxative.

Cel mai bun este polenul crud, care se păstrează la congelator sau în frigider o săptămână. Pentru a favoriza asimilarea, granulele trebuie dizolvate înainte cu puțină apă, miere sau suc de lămâie. Este de asemenea important ca granulele să se mestece bine.

Se ia 1 linguriță dimineața și încă 1 linguriță la prânz, cu un sfert de oră înainte de masă. Se fac cure de 30 de zile, cu pauze de 7 zile între ele.

Produsele Apicole în Terapia Cancerului

Păstura este mai eficientă decât polenul, deoarece este mai activă. Mărește rezistența organismului la boală. Are efecte bune în afecțiunile hepatice (ciroză), cancer, colită și prostată. Se consumă câte 10-15 g (3 lingurițe) de păstură, după mese.

____________________________________________________________________________________________________

Tinctura de propolis este un adjuvant prețios în lupta contra cancerului. Are efecte antibiotice, antioxidante, calmante și efecte bune în afecțiunile respiratorii și ORL, afecțiuni digestive, urologice și alte boli interne.

Se folosește tinctura de propolis de 30%. Aceasta se ia pe o bucată de pâine. Se mestecă bine, apoi se înghite.

Doza zilnică se calculează în funcție de greutatea corporală, câte 2 picături la fiecare 5 kg de corp, de 3 ori pe zi. De pildă, o persoană de 50 de kg va lua câte 20 de picături, de 3 ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de mese. Se poate lua pe perioada mari de timp, în cure de cel puțin 2 săptămâni.

Pentru a verifica dacă sunteți alergic la acest produs, puneți seara 3 picături de tinctură pe o bucată de pâine, mestecați-o și înghițiți-o. Urmăriți reacțiile potențial alergice până a doua zi.

____________________________________________________________________________________________________

Lăptișorul de matcă este un tonic excelent pentru organismele slăbite și are efecte imunostimulatoare notabile. Se iau câte 2-6 drajeuri pe zi. Se fac cure de 3-5 săptămâni, cu pauze de 7 zile între ele.

Lăptișorul de matcă se poate găsi în combinație cu miere sau alte plante. Se găsește și sub formă de fiole. Se ia conform indicațiilor de pe produs.

____________________________________________________________________________________________________

Sugestii de preparate apicoleMelcalcin, Polenapin, Polenovital, Energin Polenolecitin, Meprosept, Meltonin, Vitas, Lecipol, Apivitas forte.

Sursă: Eugen Giurgiu, APITERAPIA, Cancerul – Tratamente Naturiste

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.