Consumul de LINTE reduce semnificativ riscul de CANCER la femei și bărbați

Recomandarea nutriționiștilor de a adopta o alimentație cât mai naturală și sănătoasă se referă îndeosebi la creșterea consumului de legume, fructe și verdețuri. Nici grupa leguminoaselor, adesea trecută cu vederea, nu trebuie exclusă. 

Cercetătorii ne îndeamnă să includem cel puțin 2 porții de leguminoasefasolea, linte, mazăre, năut – pe săptămână.

Lintea Scade Riscul de Cancer

Pe lângă faptul că sunt alimente foarte hrănitoare, leguminoasele au o importanță deosebită pentru dieta omului modern deoarece pot combate numeroase boli cu o incidență crescută în societatea actuală: cancer, boli cardiovasculare, diabet, obezitate, boli inflamatorii.

Potrivit cercetărilor acumulate de World Cancer Research Fund și The Nurse’s Health Study, leguminoasele conțin compuși activi care previn formarea celulelor maligne, și mai mult decât atât, pot încetini rata de creștere a cancerului la nivelul mai multor organe din corp.

___________________________________________________________________________________________________

Consumul de linte a fost asociat cu reducerea riscului de cancer mamar cu 24% și combaterea sindromului metabolic. Această leguminoasă conține numeroși nutrienți valoroși, de care majoritatea dintre noi ducem lipsă: proteine, fibre, magneziu, seleniu, vitamine din grupul B.

Este benefică pentru sistemul cardiovascular și digestiv. Previne constipația, scade colesterolul și trigliceridele, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și asigură un nivel constant de energie.

___________________________________________________________________________________________________

Un studiu amplu, realizat pe 90.000 de femei de vârstă premenopauzală, a arătat că participantele care au consumat 2 porții de linte pe săptămână au avut un risc semnificativ mai mic de cancer de sân. Studiul a durat 8 ani și a fost publicat în International Journal of Cancer.

Un alt studiu, realizat de cercetătorii norvegieni a arătat că un aport mare de linte scade riscul de cancer la nivelul gurii, esofagului, gâtului și laringelui cu 37 de procente.

O altă cercetare a arătat că lintea scade riscul cancerului de colon cu 47%.

Un studiu realizat pe o durată de 6 ani a arătat că bărbații care includ 3 sau mai multe porții de linte pe săptămână au un risc cu 50% mai mic de a dezvolta cancer la prostată.

___________________________________________________________________________________________________

Nutrienții din linte care contribuie la prevenirea cancerului sunt flavonolii, fibrele și seleniul. Acesta din urmă are efecte antiinflamatoare, antitumorale și imunostimulatoare.

Potrivit rezultatelor citate mai sus, avem nevoie de 2-3 porții de linte pe săptămână pentru a beneficia de efectele protectoare împotriva cancerului.

Lintea nu necesită înmuiere în apă, fierbe mult mai repede decât fasolea, și poate fi incorporată în numeroase rețete: supe, ciorbe acre, tocănițe, salate, pateu-uri vegetale de casă (câteva rețete aici).

___________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Natural Health 365, Lentils Cancer Prevention: http://www.naturalhealth365.com/lentils-cancer-prevention-2016.html

2. Natural News, Lentils Halt Breast Cancer and Make Nutritious Meals for Pennies: http://www.naturalnews.com/025773.html

3. The Truth About Cancer, How Legumes Fight Cancer (and Gas-Free Tips to Boot): https://thetruthaboutcancer.com/legumes-fight-cancer/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.