Sucul de MORCOV ajută în tratamentul LEUCEMIEI

Sucul de morcov este unul dintre cele mai des recomandate și folosite remedii în tratamentul cancerului și tumorilor. Studiile recente au confirmat faptul că morcovul are un rol important în terapia anti-canceroasă.

Cercetătorii de la Centrul de Cercetare Biomedicală din cadrul Universității Sheffield Hallam din UK au investigat în anul 2012 efectele compușilor bioactivi din morcov asupra celulelor canceroase umane de leucemie.

Suc de Morcov – Leucemie

Morcovii sunt de altfel recomandați în tratamentul leucemiei în medicina tradițională. Numeroase studii au demonstrat că aceștia conțin agenți naturali cu potențial anticancerigen.

În studiul de față, cercetătorii au testat efectele a 5 fracțiuni dintr-un extract de suc de morcov asupra liniilor de celule de leucemie limfoidă umană, împreună cu 5 compuși bioactivi purificați din morcov: 3 poliacetileni (falcarinol, falcarindiol și falcarindiol-3-acetat) și 2 carotenoizi (beta-caroten și luteină).

Rezultatele au arătat că poliacetilenii sunt mai citotoxici decât carotenoizii. Modul lor de acțiune implică inducerea apoptozei (moartea programată a celulelor) și oprirea ciclului celular. Autorii acestui studiu au concluzionat că acești compuși ar putea fi folosiți în dezvoltarea de noi terapii leucemice.

Alte studii sugerează că poliacetilenii din morcov inhibă creșterea celulelor cancerului de colon. De asemenea, cercetătorii de la Centrul Medical San Diego susțin că morcovii fac parte din alimentele care scad riscului de cancer vezical, alături de legumele crucifere.

Un studiu olandez realizat pe o perioadă de 10 ani a arătat că persoanele care consumă des morcovi au un risc mai mic de boli cardiovasculare.

Pe lângă antioxidanții puternici menționați mai sus, morcovii conțin și alți nutrienți importanți pentru sănătatea noastră: calciu, vitamina C, vitamina K, fosfor, potasiu, mangan, magneziu, zinc, fier, cupru și seleniu, precum și vitamine din grupul B, biotină și fibre.

Morcovii pot fi consumați ca atare, sau pot fi adăugați în salate și sucuri de legume și fructe. Sucul de morcov poate fi de asemenea servit simplu, sau în combinație cu sfeclă roșie, măr, ghimbir, ridiche, fructe citrice.

Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22263789
2. http://foodfacts.mercola.com/carrot.html
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19819528
4. http://www.nutrition-and-you.com/carrots.html
5. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=21

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.