Maceratul de VÂSC inhibă formarea TUMORILOR și stimulează imunitatea bolnavilor de CANCER

Utilizările medicinale ale vâscului datează din anul 1916, fiind în mod special legate de numele lui Rudolf Steiner, fondatorul antroposofiei (un sistem educațional, terapeutic și creativ care folosește mijloace naturale pentru îmbunătățirea sănătății fizice și mentale).

În anul 1920 au fost publicate mai multe articole în New England Journal of Medicine care descriu utilizarea extractelor de vâsc în tratamentul hipertensiunii arteriale.

Vâsc

Astăzi, vâscul a început să fie tot mai mult studiat în domeniul oncologiei. Tot mai multe studii clinice sugerează că extractele de vâsc pot îmbunătăți sau prelungi viața bolnavilor de cancer. Cu toate acestea, criticii susțin că aproape toate cercetările au lipsuri majore care pun la îndoială credibilitatea rezultatelor.

Extractele de vâsc conțin compuși biologici activi care luptă împotriva cancerului, precum lectine, flavonoide, alcaloizi, polizaharide și viscotoxine.

Lectinele din vâsc au capacitatea de a induce apoptoza (moartea programată a celulelor maligne) și de a stimula componente ale sistemului imunitar.

Institutul Național al Cancerului susține că extractele de vâsc blochează angiogeneza – procesul prin care se formează noi vase de sânge pentru a hrăni celulele canceroase și pentru a crea tumori. Vâscul protejează ADN-ul din celulele albe de sânge, inclusiv cele care au fost expuse la chimioterapie.

Preparatele pe bază de extract de vâsc sunt administrate pacienților cu cancer sub formă de injecții. Acestea sunt populare în țările în care se vorbește limba germană, fiind comercializate sub diferite nume: Iscador, Iscar, Eurixor, Helixor, Lektinol sau abnobaVISCUM. În SUA, aceste injecții nu au fost aprobate ca medicament pentru pacienții cu cancer și nici nu se găsesc de vânzare.

Extractele de vâsc pot crește eficiența tratamentele convenționale pentru cancer (chimioterapie, radioterapie) atunci când sunt utilizate în paralel cu acestea, având totodată efecte protectoare împotriva toxicității și a simptomelor asociate (greață, vomă, oboseală, depresie). Acestea pot fi utile împotriva mai multor tipurilor de cancer, dar mai ales împotriva cancerului colorectal.

Fitoterapeutul Constantin Milică de la Universitatea de Științe Agricole din Iași recomandă vâscul pentru întărirea imunității în cancer (îndeosebi în cancerul mamar și al organelor genitale la femei), susținând că această plantă are efecte inhibitoare asupra tumorilor.

Se folosește vâscul de măr, sub formă de macerat la rece. Se pun 2 lingurițe de frunze de vâsc de măr într-o cană (200 ml) de apă rece. Se pune un capac și se lasă 8 ore la macerat, după care se încălzește ușor și se strecoară. Cantitatea de ceai se împarte în două rații egale. Este bine ca o rație să se administreze seara, înainte de culcare.

Mai multe informații despre utilizările vâscului pentru creșterea imunității și tratarea cancerului puteți găsi aici și aici.

Surse articol:
1. http://www.farmacia-verde.ro/2013/04/12/maceratul-din-vasc-imunostimulator-pentru-bolnavele-de-cancer-de-col/
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20021637
3. http://www.naturalhealth365.com/mistletoe-extracts-kill-cancer-cells-1074.html/
4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4150025/
5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0032545/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.